[In Memory of Jack de Bromhead] 三月海外賽馬賽事討論區 V

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
正叔琴日綠色有冇贏大錢
我包養左佢 我叫佢安全渣屎!
無link點討論
有冇link奇文共賞下
熱刺係咪可以搵定下任領隊,干地記者會屌哂全部人老母
#正路賽果:星期六 (18/3) 澳洲焦點 ~ 玫瑰崗金拖鞋日,南下的莫雅,順利替古摩亞「跑數交單」,在戲肉金拖鞋錦標 (一級賽) 贏出「晉三卿家」(SHINZO) 這匹 SNITZEL X「神馬待發」的結晶品,頭馬前慢後快,三段造出 :24.31、 :22.64、 :22.70,固然有質素;而在年長組別,擂台躉「愛禮物」(麥道朗) 以及「杜拜榮譽」(DUBAI HONOUR,莫雅),分別取下佐治萊德錦標 (一級賽) 以及蘭威錦標 (一級賽);一匹可謂近年高多芬在澳洲「本地製造」的代表作,累積到 9 場 GIW,應該有本事出征歐洲,但以「杜拜榮譽」這些歐洲「一級尾、二級頭」的貨色,回聘澳洲跑兩千,都可以狂數四、五乘,贏到馬王般的款頭,澳紐中長途馬有多了得,不言而喻;正好,明日 (19/3) 充斥澳紐貨色,一組 2000 米的香港打吡,除了一班馬販跟「官方」評分 / 評榜在「圍威喂」之外,G.C. 老實看不出有什麼話題,粗製濫造者就大把 —— 說話「#講清講楚」就無需刻意留情面,根本只是在跑「幫派」、跑「脈絡」、跑「親疏有別」... 就不是跑馬。
屌而家香港冇買北半球馬咩
買完跑到碌柒咁咪充斥澳紐馬
啲北半球馬唔適應水土
咪買多啲南半球馬玩即食囉
咁都有得屌
日本騎師不嬲都係廢㗎啦
啱呀 佢自己試下養囉咁多嗲
啲移英KOL真係零舍鍾意踩香港
如果香港咁都叫不做好本業、劃地為牢、事事綁手綁腳或是完全不想變,咁BHA嗰班靠哂中東油王為愛發電嘅白人叫咩
移英撚當自己上咗岸最鍾意講香港衰
睇下cctoy咪知
唔踩點證明自己係啱
上年四歲兩巨頭唔計
GC同尤達移唔移英都係on9仔黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞