原來玩運動都有分階層?

371 回覆
131 Like 1184 Dislike
唔知靚嘅羽毛球幾錢,係咪要十幾萬一筒?
越小眾越有錢
桌球點分?
好多mk仔鍾意篤波
但睇戲通常又食住雪茄進行
玩馬球
求其啦,唔想知啊
電莖呢
呢句嘢放落任何運動都得喎
乒乓波真係公屋窮柒毒撚活動
除咗運動器材
Logistic 都已經分到階級啦
例子 滑雪夏天無得玩要飛去有雪嘅地方
你正手無力、反手不精
真 打一場最少冇左5個波以上
係香港都可以話唔洗點消費去打籃球踢足球,但係外國我要比15蚊加紙 差唔多90港紙打一次波
你話網球搵教練 教籃球足球其實都一樣
再者講球鞋 打開踢開波少不了買兩三對 平均可能半年要換一次鞋
我唔清楚其他運動鞋咩價位 但足球籃球鞋唔平
樓主小學生?
細路仔就話唔會專登去打網球
人大左返左工想玩咩就玩咩運動架啦
師父唔係咁易架
要接對面扣殺落黎一傳比到位
Set波又有分前、後、ABC快、前掩後…
殺波又要識避對面攔網轉線打時間差

淨係轉位打5-1單set定雙插set都要打一段時間先識走位
如果唔係自己隊走位都已經撞哂車
唔洗打

你睇電視比賽唔係打開波嘅話
叫你指某個球員企緊幾號位你都唔知
但足球起碼你一睇就知啲球員踢緊咩位
係香港乜春都分階層架啦,港喱最鐘意搵野笑
渣咩車 住邊 公屋 私樓 有幾多層樓 讀咩學校 本地 外國 渣咩passport
做邊行 大公司 細公司 識唔識流利英文

香港做人真係難 尤其男人
女人有西就得 冇人理你咁多野
樓主依家先知
你傻架
女人都多階層
用咩手袋帶咩首飾邊區返工男朋友做咩職業去邊到做yoga去邊間做facial整頭髮全部都係比較黎
乒乓球 羽毛球跟教練就唔計,網球足球就計?
足球人地玩 足球學校
學校又開班

乒乓球 羽毛球 有無搞學校?

你當然可以請教練單對單教
但玩好啲有心玩都入左體院
樣樣球類運動有心玩都要付出金錢時間請教練 但睇你地d comment, 都話乒羽係公屋運動,唔洗點用錢都打到
咁計其他運動一樣可以打街場唔洗錢,足球籃球都係打街場,網球你可以唔跟教練自己book 場打咁有幾貴族

我自己係叫滑浪風帆同帆船
冇諗到咁多人get錯意思
門檻唔同

我之前都港隊單車
好多有心玩就入到
都識好多唔同運動員

有啲係無錢開始唔到
你話羽毛球 乒乓波 一定唔係

網球你打過就明
租場貴 無教練真係打唔到
我同意有d 運動門檻係高d
但你唔好講到你唔洗學就打到羽毛球乒乓波 如果你覺得逗下個波就叫打到,網球一樣係可以逗下逗下咁打我都知網球一定要學先打到,但羽毛球乒乓波都一樣要學先打到來回
另外,康文署網球場開埋燈都係五十幾蚊一個鐘,有幾貴咪同羽毛球場差唔多,羽毛球場仲要難book 過網球場n 倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞