是咁的,如果programming language 係一架車嘅話

30 回覆
21 Like 18 Dislike

C 係偉大的全能者:簡潔、強大、無處不在,且在你的生命取決於它的情況下可靠。

C++係新嘅C-兩倍嘅力量、兩倍嘅大小、可以喺敵意環境度做嘢,假如你唔小心嚟用佢,而無特別嘅訓練,你可能會收皮。

java係另一個嘗試去改善c。佢做到咗啲嘢,但係好慢、好臃腫、污染晒全世界,而且人地會覺得你係多舊魚。

python好撚正,日常使用好方便,多功能,有各式各樣嘅library。雖然唔係快,但性感

JavaScript,字都識睇啦,java + script = JavaScript 。 玩具車殼再加個超市車底就係電動輪椅
javascript幾時變左java+script
唔識咪咁講,c++ 即係 D 囉
R
Ruby
Rust
Go

請出招
True
Notepad++個作者比喻兩者關係做
中國同台灣
Rust
Eiffel
請出招
Notepad++都鳩噏,javascript叫javascript係因為當時java個期紅呀。
Java 又唔係想像中咁差既
當年出JDK 1.2 時,internet 開始流行。個時internet programming 得perl, php, vb.net 同Java 有得掙下
係open source 既熱潮下,Java 都改變左好多野
之後mobile app 都叫做有一個位俾佢

係慢d 囉。
我仲有sun Microsystems d 襟章
R= Tesla?
R慢到隻龜咁
你個名
圖中嘅Honda Odyssey 邊到性感?
Soccer milf 咪性感
但圖中嗰代Odyssey真係柒柒地
利申識車但唔識programming language
JavaScript vs Java = carpenter vs car
C#?
C#明顯係Tesla又靚又高汁又快
Rust:
java慢?唔認同。
實有人話比c++慢,of course.

咁不如bypass kernel.
javascript
Java 個 code 咪係 JavaScript
唔經compiler 直接 run 咪用 script
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞