就係你班正宗毒撚搞咁多爛作

22 回覆
43 Like 21 Dislike
真係好撚嬲呀,我開始睇動漫唔算早,由7,8年前開始睇
雖然到而家都穩定有好作品,但就一大堆倒模同廢萌動畫充斥
好心就唔好浪費新番個位啦

屬性呢一樣野又係好撚ON9既,咁撚商業既詞都掛係嘴邊係咁講
至從出左傲嬌呢個詞,究竟出現左幾多個倒模
角色設計描寫都省番
你地班ON9正宗毒撚又真係受架喎
而家商業化動畫真係簡單啦,是但係屬性表抽幾個出黎就係一個角色
當然呢一個唔單係動畫既問題,好多時係 漫畫輕小說係咁,再動畫化
連情節都要倒模,得罪講句,你同CCTVB有撚分別咩
性無能男主角 開後宮 全世界唯一一個XXOO 偽正義台詞 爆SEED
而後宮入面通常 傲嬌一個 大小姐一個 眼鏡一個 青梅竹馬一個......

咁都算啦,起碼都算有劇情呀
最近仲出左D:我擺明係無劇情架啦,我擺明係好撚商業架啦,我擺明係個個角色都經過屬性表精心挑選架啦,你吹咩
佢又唔撚係走休閒路線架喎,笑點又無咩架喎,但佢就係生存到,仲大收fuck
我就廢事點名啦,即係LOVELIVE個D囉

好簡單,我對而家動畫不滿既就係 性格倒模 情節倒模 人設都開始有少少倒模 廢萌 商業化
仲有係咁認老婆班ON9仔 真係毒撚到無朋友 現實一定毒撚到核爆
你講邊個邊個係你老婆,你唔會覺得好柒架咩?
我覺得連登唔應該歡迎咁低智既人種
我夠膽講 老婆前老婆後個D 成日口邊掛住咩屬性咩屬性個D 以為自己講得出咁多屬性好勁個D
全部都係腦殘

有幾多套好似出租女友咁好睇?
大家唔好再被性慾影響執迷不悟
一齊同我感受下咩先係真正既愛
但係tolove好正
你唔會開心得幾耐 好自為之
因為毒撚係最大市場,廢柴男主正好比佢地代入自己,然後幻想咩都唔做就有女埋身、拯救世界做萬人迷,依班毒撚就會開始喺入面「揀老婆」,然後買角色精品,就算一塊膠牌賣500蚊佢地都會覺得咁先係愛嘅表現

但係其他正正常常嘅動畫反而冇依種收益,角色精品唔夠後宮番多人買,出衍生商品又要有一定品質先有人埋單,久而久之咪劣幣驅逐良幣

下面條link就係毒撚入戲太深嘅後果
https://www.dcard.tw/f/funny/p/237007910
月經POST
積仔醒未
條友勁尷尬

年經都黎
毒撚受落咪得囉
畢竟毒撚肯比錢出黎嘛
睇vtuber 果班都好撚毒
同手遊一樣道理
小小錢整隻手遊賣下女或者唔賣女都得
就可以吸人課金,唔重課都可以課下月卡
整隻大作億億聲閒閒地整幾年
3舊幾俾你買斷4舊都俾人屌貴
仲要俾班所謂gamer攞放大鏡睇住黎屌
你係老細你都識揀投資落邊度啦
blue lock
我即刻都諗到呢樣野......

不過我平時睇動畫都係睇故仔,呢樣唔得就睇過第二樣。
搵套出到圈嘅就成班毒撚係到討伐佢,鬼滅間諜呢啲都係。冇人睇個啲就係咁吹,只有賣女廢萌現實冇人睇嘅先大家開開心心一齊睇,咁收皮好正常
我都唔撚明我試過沉迷樓主講個啲2次元廢萌, 亦理解點解啲人迷2.5次元聲優

但v tuber 後面可以係男人喎咁都j 得落
紙片女比真人好睇好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞