想搵裝修公司,另有少少問題想問

24 回覆
0 Like 2 Dislike
黎緊收樓 但完全無相熟既裝修師傅 無從入手
淨係想執全屋油漆 整1張地櫃床連衣櫃 拆1隻門換趟門
想知大概幾錢?都想搵人報價

另外想問下
1. 回南天先黎做油漆有咩影響?
2. 油漆個part係咪大概實尺x3x$40(剷底)?
3. 有冇得點check係咪一定要剷底黎過?
4. 整張地櫃床又大概幾錢左右?
5. 咁少野會唔會無咩人肯接黎做?
見冇人留tg 搵生意就知冇人想搞

傢俬方面 ikea 搞左佢啦
油漆果度如果唔係太殘 自己翻油咪算
1.批灰耐啲乾 油既話影響不大
2.唔g
3.要睇下同敲下牆身
4.啲材料同大細
5.幾少都有人會做

利申 鳩噏
真係少野到無人肯搞?
Tg: Kuukooo 可以揾我傾下
連實尺都未講就已經報到價我都係第一次見
$40咁高價
邊會咁貴
屋企人做裝修可以傾下,歡迎tg 傾 @machine1001
回南天你真係好潮先算啦 最多咪乾得慢d 開下抽濕囉 當然油漆物料有講盡量避免咩濕度開工之類

實尺x3 x 6蚊鏟底 9蚊油漆 12蚊批灰 所有正負兩蚊都有

鏟底一般都係鏟到實就得 最直接你自己拎把野鏟 最多第日報價叫人執埋灰姐

地櫃床唔知你尺寸同款式 1萬蚊大把選擇

少野都有人接既 你想搵大把人幫你報價 小心比人昆就得
1. 影響唔大,d物料要耐d先乾,因為下一浸上之前果浸要乾,所以時間可能會做長左
2. 睇你係咪想剷底批灰油油全做定執灰,然後就睇你間屋有冇雜物,如果你有大量傢俬阻住,應該冇人接或者收得好貴,你平時睇果個價係講緊間房冇雜物咁做
3. 好難形容,平時d油漆有冇pok起,上手做左幾耐,用皺紋膠紙痴落幅牆有冇一大忽油漆底灰撕到出黎
4. 香港搵人做1800至3000一直尺都有人做
5. 一定有

如果你係剷底批灰油油,做床加衣櫃又做門,其實都7至8萬野,點會冇人做
當你400尺,2房,9尺傢俬
連登出名西客 幫你地做 隨時要貼錢比你先安樂
所以咩幫巴打做裝修通常都好西唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞