高價收車有冇伏?

21 回覆
0 Like 4 Dislike
有冇巴打試過賣車比屯門東海車房?
最近想賣車想知道呢間有冇伏
高乜鳩價 呢d全部博你急走 1 2 萬收你架車 賣1換1電車都仲她好價過佢
我自已最近賣左比D細車房仔

自已都衡量過風險

1. 如果佢地收2萬以上,你可以考慮賣比佢地
2. 否則,湯左佢再賣1換1 Quota 都有萬幾,唔洗煩
3. 賣比車房有風險,因為交收完之後雖然有份野簽,但係一日未過戶,一日架車有咩事都會入你數,而細車房會等到有下手買家,佢地先會過戶
4. 最後亦都可以考慮自已上28Cxx賣,可以自已搞過戶,煩都係煩試車+交收個一日
唔該巴打
本身架車都係N首錢七車見佢開價都ok
但要去佢車房上架睇,驚會唔會有伏比佢棍
間車房話係即日現金交收過戶唔知信唔信得過
所以諗住上黎睇下有冇巴打試過
高價(20k)收車
如果係 Æ110又真係幾高價
唔該連仔搵多個fd 一齊去睇實先
Sorry, 上28car放車一樣可以煩, 係預左買家睇唔岩都冇咁谷氣
親身經驗 : 約睇車係香港島呢邊(我部車泊香港島呢邊), 十個打黎問9個一聽話太遠, 我心諗你買車之後係咪淨係屋企方圓100米內?? 有唔少仲好意思叫我揸部車去屯門俾佢睇
自問當日自己買車, 一見到有心頭好既盤立即要call車主, 遠一遠都想去睇吓
其次, 未約出黎就叫你減一半先大有人在(真心我放車個價絕對對得住部車)
再者, 放部錢七車, d買家真係要求係部新車同寶馬M3既馬力
之前係28car賣車
因為急換新車 四萬蚊車都專燈低過市價五千
個個打電話來都先壓多三四千

有個車行佬打來
第一句就講明 車況如實 就四萬即走
當晚就即刻就埋我地方時間交收
一蚊都無劈

所以講到尾 最緊要睇價岩唔岩
如果未過戶就交車俾車行你都幾夠薑
大哥車行無L端點會同你食多一手從來都係收車簽收車紙簽名揼印收車日時起一切法律責任歸於車行

冇可能即日做到運輸署過戶
過咗戶牌簿多一首,又跌價

佢過戶意思係比張所謂免你責任聲名你簽
多數車行都係咁,你信佢就冇問題
搭單問下網上既買賣1換1quota有冇伏
想劏車執返少少 或者有冇巴打試過放有介紹

自已都衡量過風險

3. 賣比車房有風險,因為交收完之後雖然有份野簽,但係一日未過戶,一日架車有咩事都會入你數,而細車房會等到有下手買家,佢地先會過戶
4. 最後亦都可以考慮自已上28Cxx賣,可以自已搞過戶,煩都係煩試車+交收個一日

係呀,出黎睇一次即上架即過戶咪一日攪掂

撞著啲弱智仔

自已都衡量過風險

Sorry, 上28car放車一樣可以煩, 係預左買家睇唔岩都冇咁谷氣
親身經驗 : 約睇車係香港島呢邊(我部車泊香港島呢邊), 十個打黎問9個一聽話太遠, 我心諗你買車之後係咪淨係屋企方圓100米內?? 有唔少仲好意思叫我揸部車去屯門俾佢睇
自問當日自己買車, 一見到有心頭好既盤立即要call車主, 遠一遠都想去睇吓
其次, 未約出黎就叫你減一半先大有人在(真心我放車個價絕對對得住部車)
再者, 放部錢七車, d買家真係要求係部新車同寶馬M3既馬力

問佢訓撚醒未
Facebook見唔少人放都係一萬頭左右
香港人真係好多都咁閪
但我咁講又比連登仔話我踩港撚
利申:試過$15000放過部2006大霸王都比人嫌呢樣果樣
你去買新車啦dllm
我都收到呢間野wo, 巴打可交換tg 方便傾下?
@senior9up
搞過戶係要點程序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞