十個揸刀贏唔贏到一個揸槍?

141 回覆
4 Like 28 Dislike
功夫再好也敵不過洋鎗
連登仔:其實唔難,只要xxxxxx, 揸槍都無用 🙏🙏🙏
火神炮係Vulcan cannon音譯
係戰機用果隻Size先叫Vulcan

人用果隻size嚴格黎講叫minigun
不過兩枝野都係Gatling gun既一種,除左size唔同
所以溝亂好正常
連登仔真係好撚幼稚
用劍氣有得打
呢個係歷史謬誤嚟
其實當時清朝第一次打外國人已經有大量槍械
好似有三萬幾支
根據入城嘅士兵報出嚟
但佢地選擇拎刀上場

去到火燒圓明園已經係槍對槍
但都比人打到訓係到
U ON99
掉轉問 十個XG警甴唔用槍 可唔可以打贏一個南亞人
再嚴格黎講,原本大嘅叫rotary cannon,細嘅人用嘅叫rotary machine gun
有個姓Gatling嘅發明家整咗其中一款型號,啲人就叫Gatling gun
再之後General Electric 整咗個型號叫M61 Vulcan
再再之後啲公司參考M61整咗個縮細版俾人用,就叫M134 Minigun

因為流行文化電影game之類嘅關係,坊間就直接用gatling gun, vulcan, minigun 呢啲名統稱呢類武器 而家好多時都兜亂晒黎用
fucking pencil
你講出重點
揸槍點都可以射底幾件
但揸刀嘅冇人會想做嗰幾件死士
緊係夠
趙雲:敵梳 is doctor Leeee!!!!!!!
佢冇老死幫一早死撚左⋯⋯
如果John Wick, 洗乜用刀,鉛筆都得
呢支
對於一個專業的鎗手而言,會企遠啲先射鳩你
APEX打落地架2個人就可以打拳打死一個揸槍
MythBusters covered the drill in the 2012 episode "Duel Dilemmas". At 20 ft (6.1 m), the gun-wielder was able to shoot the charging knife attacker just as he reached the shooter.
https://www.youtube.com/watch?v=cGzeyO3pGzw
睇戲真係拆直升機上面個支黎射其實無trigger點射架
槍鎗
贏到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞