5g 家居寬頻

33 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人用緊5g 家居寬頻? 知唔知旺角區邊間收得好?
見smartone可以試用, 係咪會借埋個router俾你試?
smartone, CSL, 中移動都得,
係睇你個區邊間收得最好。
某幾間有得7日試用,唔岩可以退。
啱啱由 PCCW 500M 光纖轉 Smartone 5G ,淨睇串流普通上網,感覺0分別,後悔唔早啲轉
巴打住旺角?
太子smartone ok
不過打機會比入屋寬頻高ping
唔係

Smartone 你登記有7日試用,佢會連 Router 順豐畀你,唔得七日內還機好似免費

另外兩間其中一間所謂7日試用如果退要 pro rata 計翻日費 cls
點解要轉?
有得試用又幾抵屌
只要你個度收到 除左3 無間用得過
屌你老母smt csl 一過200gb 話唔降速行FUP 公平使用
實際就一過就慢撚到媽閪咁
得3 一間$148 個個plan 係無呢條垃圾條款

支那移動要自己買5G router 完全不考慮
打機ping越高越勁
好似
fut會唔會好慢? 有冇speedtest參考下
5G方便但無光纖咁穩定,如果平時睇下片上下網打下機好夠用,但如果要做好多實時工作又多工分流,建議都係拉番線啦。

3 / HKBN 無FUP基本上得佢揀得
唔係睇幾晚Netflix就打爆
200GB都弱智
村屋無得揀
佢意思係 5G (200Mbs) , 同固網 500Mbs 對佢使用係零分別。

仲未計 latency
有固網線穩定同速度係一定快過無線,唯一缺點就係要拉線。
無位拉線嘅舊樓同偏遠地區5G 一定贏 電話線級別嘅舊線, 只要有線入屋一定係固網寬頻。
村屋SMT 5G寬頻用左兩年幾三年
對比8mb蔗渣價錢燒鵝享受
3 / HKBN 都係200GB FUP
你先係弱智
我用緊 尋日先單過400GB野
打fps games先至要光纖
SmarTone 5G寬頻真係玩得過,有得7日免費試用唔使錢
重點係個網速係屌打其他幾間,百幾蚊個月仲要包埋router抵玩到爛
點屌打法? 有幾快?
啱啱租咗樓, 申請咗SmartTone
得份租約, 未有水電煤住址證明, 係咁俾佢reject
可以點搞
無得搞
琴晚收到貨, 夜晚試得幾十Mbps, 今朝試就有百幾Mbps
好似唔係好掂, 應唔應該試埋3HK? 驚試咗速度仲衰, 又要硬食100$試用費
遲D到颱風季節 , 各用家可以分享有無影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞