[LoL] 英雄聯盟 S13 比賽討論區 (1171)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
42分鐘 無限血
wako當年唔係打中路,有啲機會去lpl下游搵下食
PCs 第一ad wako
FAK
不過Wako真係勁一班,狗同U記都退埋 得番佢
有sion做前排 根本冇任何前排可以同佢鬥
應該第三完季 bo3/5可以修正bp 打好啲嘅
爭第二會唔會加賽
蓋倫呢個pick失敗左
ornn囉
中間無睇到但龍魂個波 捉到蜘蛛咁完美
中路咁樣死,點bp都輸啦
雖然輸左,不過都好嘗試
加油fak!
企係到食兩招大乜都無做過
ornn都唔夠sion坦啦
蜘蛛果波捉到都只係人哋失誤
擺撚到明一明打正面團係打唔入前排 但又唔係有切後排嘅英
輸得梗
SION後期多血D,但ORNN 升級裝全隊UPGRADE之外,多招AOE大控 好打好多 重可以配合RAKEN 控人

依家問題係捉到人地失誤都係輸團戰,捉到鹿唔識脫角
正面打團5個人企定定,數完321先開波緊係唔掂

但其實有幾下比KAIWING 轉起2-3個都無人跟到,其實FAK隊COMP係有得嬴既但把握唔到
點會冇問題
坦唔夠人坦
控又要行到埋身先控到仲要控得一件
但偏偏隻野本身又冇位移
後排都切唔到
打到後面基本上蓋倫嘅鏡頭全部都係畀psg追
所以我都覺得garen呢隻英完全唔適合 單體軟cc 仲要得一招 傷害唔係高 坦唔係坦
lucian一個淨化三個位移 基本上fak冇任何野威脅到佢
都係既,但GAREN 跟到閃Q到沙皇/黑人就應該得但5分鐘一次

同埋LCS 玩GAREN 好似係玩41分推,唔係拎黎打團戰
所以我覺得gp/gnar 會好打d
咁pick菲歐拉仲好過玩分推
蓋倫隻英連做沙包都唔夠資格
solokill兩吓都兜得靚
但英太廢搞到乜都做唔到

仲要蓋倫同賽恩對線本身都唔係太舒服
ssumday打力架對線counter先用蓋倫
打賽恩skywalk 9抄功課做乜
特登後手揀隻野畀人count
Solokill同yskm邊個代表香港出戰亞運機會大啲?
呢個真係唔知
暫時亞運都係冇咩聲氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞