【I/A/PC】魔靈召喚:克羅尼柯戰記 -COM2US-奉獻你的肝臟吧(1)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
留名
同魔靈有咩分別
最緊要你地岩自己

我個人一定建議亞服
如果你地個圍內唔夠大 一有特別活動就難搵人 但識日文就唔緊要啦 一個鐘時差姐
睇大家 有得圍內玩就最好
當係用魔靈角既新GAME會好D
相信都係符文召喚變成裝備召喚
留名
新手留名
新POST幫推
希望更多人玩依隻Game
啱啱開返隻韓版
睇下有咩可以提大家防中伏
太耐無on直接送套咁嘅嘢
PVP倒摸咁

RTA 即係有得揀BAN PICK嘅即時PVP
上面嗰個PVP都係即時打的

以下為韓版資料 唔知佢台版用咩版
如果係用韓版新版咁會好好多

1個AC有3隻人位

啲主線分開的 所以分別要解3隻
隻Game除咗人物裝備之外
魔靈 魔靈符文 各種材料都係通用
所以升好一隻先升埋另外兩隻
咁樣用住勁嘅魔靈推主線會快好多
同埋啲材料可以再攞多次 但角你已經一早升可
所以代表又可以攞多2次獎勵 好爽

仲有3隻係主線指定要升 唔升就推唔到
無記錯好似係依3隻 升到任務要求嘅LV同星數即可
啲料個任會畀你 3-4星嘅升星料唔打難 所以唔使驚蝕

仲有推圖推到咁上下就會有個再打一次攞升角材料
簡單啲講要你打多次你打過嘅主線曬鳩你時間
但好在1個AC共用 唔使又打三次

隻Game有樣值得讚嘅係 解完任會送角畀你
所以依堆唔使追抽

如果miss咗限時活動關卡
第二日有冇得話可以拎番80%資源之類
副本類

材料本 每日6/6 自己揀嚟打

第一種 經水本
依種經水用嚟升魔靈
角色要靠日任 推主線嗰啲

第11層開始機率出5星角碎(試過打15層 打足20場都唔撚出1粒閪碎)
所以首抽要唔要抽可以自己諗諗
因為有得刷 依3隻5星我記得火嗰隻打大逃殺畀佢秒過幾多次

第二種 符文本
符文 本Game最大坑

今日睇啲韓仔玩都仲係刷緊符文
同第七史詩20年龍13有異曲同工之妙
因為升符文都係跳屬
除咗符文仲有啲料係可以整裝 整skin
但依啲太多 隻隻王套套裝都唔同功效
懶得打了

第三種 裝備本
但正常自用嘅裝係唔會嚟刷裝備本
多數刷係嚟升專業技能

專業技能又係乜?
有4大種

當中最閪最閪最嘅 就係右下嗰個鐵匠
要儲夠佢指定嘅裝你先可以升

衰起上嚟 係真係可以打100場都唔會出你要嗰件
諗返起都有少少興奮
希望各位玩到依度嘅時候可以感受到

咁專業技能係咪一定要升?
係 因為你唔升 你多人副本啲裝就升唔到階 升唔到星

另外嘅功能 歡迎各位入Game體驗

無 Miss咗就係Miss咗
認住依粒嘢副本類

第一種 單人每日7/7上限 可以食卷加上限
又乜撚嘢嚟?
邊粒嘢

依粒嘢有咩咁巴閉?
你升符文要用佢

你升裝要用佢

你要洗裝屬 要用佢

依粒嘢=一切
依隻Game 無符文=垃圾
有符文 你都只係無咁垃圾
你要靚符文 就需要無限量嘅依粒嘢
總之就係刷刷刷刷刷

第二種 作為一個討厭玩即時PVP嘅人嚟講
係地獄一樣嘅大逃殺副本
但我玩咗一個月 去到之後啲人都乖乖地自己R自己
當然有時候會遇到戰神 見人就殺
想當年係每日兩場 每場10分鐘
加埋等齊人開場等等 每日淨係依個垃圾多人副本已經曬鳩你半粒鐘

依家見佢好似改咗做每星期上限12/12 可以買卷加次數
當年個任要求嘅數係大到癲 依家官方應該都係知自己痴根所以改低晒

玩咩架呢
大約10-20人
會分好晒每個人企係獨立位
之後開場
上半場同下半場會有隻小BOSS
打死會出粒嘢
但係副本入面粒嘢唔代表你真係落袋
要去地圖左上 右上 左下 右下 有個圓形位畀你行入去交數
當你身上有粒嘢嘅時候 入到圓形位就會倒數
倒數完你無死 完場就會落你袋
但如果你係中途/交數途中 未倒數完就畀人打死咗 就會扣一半畀打死你嗰個人

而BOSS要睇你出生位近唔近
唔近嘅就直衝中間粒巨型礦石
身上帶住嘅上限係4000(好似係)

除咗中間巨型礦石之後 再外圍啲會有中型 同 小型
但挖嘅量同礦自身嘅上限都會相對巨型低
仲有周圍有啲小怪呀 寶箱等等
總之大約有個認知就OK 到時你玩過就會明

依兩個副本就係爆主線後 依粒嘢嘅主要來源
仲未完 仲有 食埋個宵夜打
湯丸你會玩返?
留名
唔會
真.最後 多人副本類
隻Game有自動配對 有得自己開房邀FD又得 開房等路人入又得
依兩隻 每日一場
無難度 合力打即可

依四隻 我棄坑前淨係打過前兩隻
第三隻龍嗰陣畀人踢到根本未打過
台服已經Feel到有互屌睇

牛頭馬面

打法:開荒期可以試下自己開場入去望下王嘅攻擊先
因為一開頭隻寵未執好符文 加上未熟王嘅攻擊MODE
好易畀兩隻王夾死
所以可以一個將牛牛(揸斧) 拉開一邊 拉去最邊邊位
另外兩個主力打羊羊(揸弓)
牛會衝 會AOE暈 會普攻
羊好似都係咁上下
兩隻王會夾埋出大招係狗衝兩段式
一招吸精大法之後 牛衝完 到羊射

第二隻我覺得易打好多

打法:隻王兩招技
一招就係射半地圖
反正佢射邊邊 你走去另一邊 咪鬼畀佢射到就得
佢第一次係左 下次一定係右 之後中間
另一招就係會插佢條丁落去
一插就全部人集中火力打條丁
限時內打得斷佢條丁 隻王就會氣絕 之後狂輸出即可
然後無限Loop
如果限時內打唔贏 就團滅
所以依隻王篩刀會篩得仲勁

依個就粒嘢+多人副本
韓版以前分開兩個
應該都係畀人屌得多 夾埋做一個 一日打一次即可

其他Game嘅功能可以睇巴哈依篇
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=72056&snA=42&tnum=7
懶人包 國際同韓版一樣
7日簽到同第一個活動會送依兩隻
所以首抽唔使抽

打公會戰送5星光屬
連登仔至愛既首抽 t0 有冇
除咗教學抽。睇下佢有無送普通抽,有本事既刷隻光暗角出黎
湯巴曲線開post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞