蔡天鳳碎屍案 前夫29歲被捕女友身份曝光 生活非富則貴 涉與多名娛圈人相熟

32 回覆
10 Like 2 Dislike
28歲名媛蔡天鳳碎屍案再有新發展,蔡天鳳前夫鄺港智的29歲女友人涉嫌協助罪犯,近日在內地落網,今日(7日)被遣返並於深圳灣口岸移交香港警方繼續接受調查,令案件累計有7人落網。消息指,該名被捕女子是一名姓潘的KOL,洋名叫Irene,是鄺港智的女友人,由於KOL有一定人脈,因工作認識了案中的林舜。

據了解,Irene活躍於社交平台,經常被網友大讚「可愛」、「靚女」,甚至稱呼她做女神。她打扮光鮮,全身行頭都是名牌貨,與多名娛樂圈藝人相熟,包括關楚耀及張振朗等,而且她熱愛旅行及烹飪。在她的instagram帳戶所見,她樣子娟好,經常自拍,又與一班好朋友出入高級場所,生活亦非富則貴,去年9月曾出席《明日戰記》的播映會並與古天樂合照,一周前她亦到韓國旅行,當時她表現興奮,不時在街頭跳起舉起v字手勢。

Irene今日(7日)於深圳灣口岸移交香港警方時,亦身穿皮褲、腳踏名牌CHANEL短靴。據知,她被警方押到天水圍警署後,稍後會被警方押返至九龍站高尚住宅天璽的寓所搜證。

觀乎林舜社交平台帖文所見,他從事遊艇代理前,早年在影視圈打滾,曾發文稱「我入行的恩師!Paco Wong(黃柏高)」;他又稱參與電影電視拍攝工作,例如於2018年自稱參與電影《神秘寶藏》的現場拍攝工作,並上載相關電影劇照,又上載無綫電視城或演唱場館工作的照片,他同時在社交平台上載不少與藝人的合照,可見林舜在圈中亦頗吃得開,與該名KOL可能早已相識。

其後碎屍案發生後,鄺港智欲潛逃離港到澳門,疑找該名KOL「搭路」,與林舜聯絡,並提出付錢予林,要求他安排鄺港智乘遊艇離港逃往澳門。最後林落網,KOL恐受牽連,逃到內地深圳暫避風頭,重案組探員追查她的出入境紀錄後,要求內地當局協助追捕該名KOL,她最終落網,今日遣返香港,移交港警繼續調查有關碎屍案的來龍去脈。

https://www.stheadline. com/breaking- news/3206448
一班女坐bar枱

會唔會係去帶水貨?
全部都係野食
啲留言笑撚到
碌落下面 碌落啲
條女咁有錢都賺殺人犯嘅錢
好眉好貌生沙虱
原來都係殺人犯嘅共犯

做人有嘅人性都唔會幫條鄺港智走佬
唔明幫佢走佬啲人咩心態
完全係無人性無良知喪心病狂
呢條女都真係癲癲地咁都做得出
得一個表情一個樣影相
原來都係無腦個腦裝屎
香港真係犯罪都市,仲有幾多未浮面
原來呢啲望落無所事事
但著到身光頸靚
周遊列國、食好住好嘅人
收入來源係咁廣泛
唔剩止係陪老細/天王嫂訓練營出身
政權擺明掩護緊某些人
現在拉果班全部係洗黑錢集團的前線
大老細同客呢?
放租好怕d有錢但冇野做既人
有ig=KOL
On9記者
前線都住天璽?
呢個擺明係管理層個班
雞棚道具
比華利山條老千都唔係最大粒
點解IG可以全部都係食
一日唔拉大老細同堆大客,其實拉幾多IG女神都係無用
一定會有人貪錢協助呢班有錢人

似乎政府內部已經決定downplay做普通謀殺案,唔會追究黑錢問題
有兩個
單n 個個人相
係女仔都kol
又係依類mk老泥妹
又矮又瘦又冇波冇蘿塊閪又黑又反到一瓣瓣果款
未有得保釋 private 唔到IG 笑撚到我
重有另外個acc㗎
大家研究吓佢老豆係邊個先
呢單恐怖碎屍案開始有藝人名字,故事曲折離奇,人物眾多,咁多為咗錢壞人謀財害命,金錢真係萬惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞