究竟呢個世界仲有冇銀行嘅網上系統係廢過渣打?

143 回覆
188 Like 6 Dislike
citi no doubt
連登極多打手
ebanking改咗login之後,簡直係趕客
citi app成日hang但好在可以dm cs, 之後等佢覆
恒生成日彈個轉數快ad出嚟好撚煩
呢樣都真
佢同HSBC最撚鍾意耐唔時LOGOUT D客等佢地入唔返
CLS
中銀同工行其實唔差
起碼無成日逼鳩人update同埋唔會成日停service先
爆親獲上親新聞幾乎都係渣打
我收返
而家每次LOGOUT都要收OTP
CLS
東亞
工行其實係用個app包住個網頁,唔洗update app
HSBC同恒生ebanking原本用開dual password login咪幾好,用電腦login就係因為唔想用手機,而家迫人用手機key login
app個活期 馬拉松 壞左成個月都未整
一定要用網頁版先得
關乜事,喺會被人呃錢就會被人呃錢
我喺騙徒嘅話,整埋user guide 做埋客服教你逐個steps做又有乜所謂姐
可以take左佢3個月內唔再彈
不過佢個card+係真係幾ok
邊到要呀
你一定未用過身痕做多少少banking service
用過恆生中銀DBS揸打

恆生垃圾世一
每次開都要成分鐘更新
憑星期六唔會睇到Transaction record
每個月總有幾日做Maintenance
渣打maintenance應該仲勁過hsb
就算唔係schedule maintenance
渣打個app半夜1-6點都係好鐘意慢到timeout
似係佢update緊個datdbase
天光先會回復正常
hsb唔會咁
啲function Logic fail, 舊client 冇得用app upgrade 新function, eg 學生時代開嘅account 冇得用app 整定期,要落分行。

Set transfer limit, 成日話有認證問題改唔到。但個app 唔會話你知邊度有問題,要自己debug. Eg, 想改function c, 所以要用function B 認證,但原來要改A 先用到B, 所以C就做唔到。但佢唔會話你知要set 番A. 而A個default 係冇做到/關左
Web login一定要用apps allow已經夠on9
人地講緊廢
下 我反而覺得in app authenticate安全喎
依家個個都話收唔到otp偷otp
in app authenticate應該會係trend黎
想讚下都唔得
biometric security
咪係2FA 之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞