有冇巴打用緊單相即熱式電熱水爐

148 回覆
1 Like 11 Dislike
因為市面上普遍行單相電的即熱式電熱水爐,在每分鐘水流約3-5公升之下,可以提升水溫約20-25度。譬如外面是20度,熱水水溫便是40-45度,因此在春、夏及秋天時是完全沒有問題的。不過當進入寒冬的時候,如外面只有13度時,在正常的大水流下,水溫只有約 33-38度,對大部份沖熱水涼的人來說,這個溫度在寒冬中確是不夠熱。不過,如果想把水溫維持於40多度,辦法還是有的,只要把水流扭細些,減少出水量便可以。這個時候,每分鐘慳水5公升的環保花灑頭便大派用場

因為屋企個煤氣熱水爐位 同埋排氣喉位 錶位好撚7 阻住晒
想問下有冇巴打屋企用單相式即熱電熱水爐仲生存到?
我屋苑無三相電
淨係夠暖手
冇三相就咪用即熱啦
衰撚過煲水沖涼
平時去泳池沖涼
咁好啦 我放棄都係比煤氣公司老強我

想問下有冇人會裝天花式隱藏箱式煤氣熱水爐
邊撚個私人屋苑會有3相電
村屋撚

6.5L 德國寶夠用
巴打3相?
儲死式邊夠用
單相儲死式

真係夠,當然唔預你沖成半粒鐘啦
樂信有隻薄身好快熱夠用,可以入手。
新私樓大部份都有啦
窮撚
其實罐裝石油氣加石油氣熱水爐得唔得
巴打係咪笑9 我

反而我諗緊速熱式+即熱式得唔得
速熱式用水箱水升溫去20 再用即熱式加到40-45 岩岩好其實我沖開3中
好似大啲21L,你再搵下
認真無笑
咁你有無諗過兩部單相電駁埋
咁咪加熱兩次囉
利申 9up 唔知得唔得
https://www.rasonicshop.hk/zh-hant/products/rasonic-central-system-storage-water-heater-22l-rwh-ct25l

應該呢隻 但始終驚冬天會仆街
呢家間2手樓用緊箱式氣體爐 佔晒廚櫃大部分面積
先唔講得唔得,無啦啦擺罐石油氣貪好玩咩

咁不如用返煤氣
應該唔得 水壓問題?
Rasonic 樂信 RWH-ST21L 19公升 速熱 花灑儲水式電熱水爐 (黑色強化玻璃, 呢隻單頭,你個隻中央
https://youtu.be/ebX0zP-xPaE

正就幾正
巴打用緊?可唔可以分享多啲 女士/老媽沖唔沖到
沖到,熱得好快,佢限水流,所以吹到出40分鐘熱水。沖涼肯定夠,加熱真係快。
係咪一定要用佢個花灑先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞