譚仔太子爺,譚仔老爺,一定知情,遲早比人拉返去審問

25 回覆
23 Like 20 Dislike
譚家 鄺家 共用一個女人。根本呢個天鳳由頭到尾都係一個工具人,佢自己都知自己係一個工具人,佢亦好願意好樂意去做,譚家對呢件命案一定知道唔少事實,甚至乎可能有幫兇

係鄺球未開口向譚老爺拎$請律師之前,
我已經估到譚家肯定有古怪
而家譚家比$ 請律師幫鄺家打甩謀殺又死,

唔出聲/唔比$,又死 (分分鐘被爆係串謀謀殺,有份策劃)
譚仔 譚仔仔 快走,你個頭好柒,去剪頭
唔洗支持都一定爆大鑊,除非譚家出錢幫鄺家打甩謀殺,但譚家出錢即係「自認幫兇」

如果譚家唔出錢,由鄺家死,即係等比人拖落水,鄺已經冇野好輸,一定要譚家陪葬
鄺家 跟 譚家平起平坐?
傻左?
咩呀
個譚仔仔報警ga wo
譚媽
咁點解你唔一早響連登講你估到
而家先出貼鬼理你咩
我都估到啦
孔明哥
苗橋偉見字即走!快D唔係怕趕唔切
樓主好似知情 應該捉埋佢返去調查
必要時嚴刑逼供
傻仔太子爺 真心愛 天鳳 無限付出愛+金錢

mk天鳳 唔愛 傻仔太子爺 只愛太子爺的錢
(因為錢可以令前夫開心)

天鳳 真心愛 前夫 亦唔介意前夫呃人

前夫 愛 天鳳 但係前夫更加愛錢

前夫 係 錢/天鳳 之中,二選一。
前夫最後揀咗錢
現在去估估下, 只係滿足八婆心態

案件開審時, 好多資料就會公之於世, 駛乜估?

但有一點可以肯定: 各被告上庭時, 必定煮重死者米, 話死者係非常淫亂、賤雞、係人都可以上、萬能插蘇、大花筒、勾佬、大話精、不顧家、拋夫棄子 ………死有餘辜

總之係有咁賤就講到死者咁賤, 企圖減輕刑責
賤都唔代表減到刑責喎,始終有晒預謀,想話一時激動殺人都唔得啦
玩緊真人版毒舌大狀?
真人版正義迴廊先真
賤唔代表要肢解
最後結局係咩?
就算審完都未必係成件事嘅真相

食花生,勿認真

留名睇結果算
而家個個都係鳩估
睇返譚仔三哥以前啲訪問,有啲巧合位幾有趣

1. 譚仔三哥同鄺蛇年紀相同

三哥1960年兩歲跟父母到香港,即而家 65 歲。而鄺蛇同樣係 65 歲。
三哥有無可能細個就識鄺蛇?

2. 三哥最憎五弟

所有三哥嘅訪問,佢都表示後悔當初聽父母講,救助財困嘅五弟幫五弟入股,當時涉及加按同賣樓。但三哥唔憎四妹同妹夫。

到底五弟做咗咩?雖然五弟甚少接受訪問,所有野都係三哥單方面嘅說法,但至少三哥同五弟嘅仇恨唔淺。

五弟係 chris 嘅老豆,照推論,三哥都應該唔鐘意 chris 同埋蔡天鳳。

3. 家族內訌時間點

2003 年成立同心飲食有限公司同開分店,2007 年三哥同五弟經常磨擦,2008 正式拆夥,雖然無正式記載年份,但譚仔家族嘅父母都係呢段時間去世,去世之後幾兄弟就不和。

而呢段期間發生鄺蛇強姦事件,37歲女事主住大角咀。

而譚仔 2003 年正式擴展業務嘅第一間分店,位於大角咀大全街。

4. 賣盤畀丸龜時間點

丸龜正式收購係2017年
而2015年蔡天鳳嫁畀chris
即係丸龜收購呢件事,應該係蔡天鳳入門之後開始傾,到底蔡天鳳响收購嘅過程有無角色?
同意
正義迴廊+毒舌大狀。因為有富豪才係真正兇手嘅情節,窮人含撚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞