hkexpress BNO online chkin

107 回覆
1 Like 23 Dislike
想知可不可用bno online check in?
到時候用hkid出境?
why not? 出境你唔用hkid用乜?
好似唔認可BNO為旅遊證件 唔知會唔會登機嘅時候check passport唔比你上機
Online check in 左,到櫃位可改? 用第二本?
Hkexpress唔知比唔比用bno登記
從來唔認BNO就只有支共
航空公司見到係有效passport就唔理
最多checkin嗰時問你有無帶hk id
同問
Express whatsapp答:
BNO IS NOT A VALID PASSPORT
YOU NEED TO HAVE A VALID TRAVEL DOCUMENT

但我online check in 左。。。。
佢俾左個caae no我就走左
又鳩up

BNO 唔可以過香港保安閘口,但可以用HKID 過

Checkin 用BNO 無問題,目的地國認就得
呢半年飛咗幾次UO都係用BNO
條友淨係問BNO, 咪按章答唔得

因為有BNO 唔一定代表有HKID
感覺你。。。 屌但我online check in左,但whatsapp又話唔得, 好驚呀 明天去櫃位會唔會唔比我上飛😭😭😭
睇航空公司
如果你有行李
去到機場點都要drop off
要show passport俾地勤
下! 咁你online check in照打bno no?!!
大個仔喇

21年開始無數人都係咁飛,你驚就不如唔好飛
真係on9都唔知驚乜柒
我有問如我去counter俾hkid…佢問我有無日本visa…..

bno免驗架禾,佢無答就俾case number, byebye
香港checkin用HKID + BNO
出香港境用HKID
入日本境用BNO

日本checkin用HKID + BNO
出日本境用BNO
入香港境用HKID
咁聽日機場都唔好去,出發唔到時連車費都蝕埋
唔通亂作個passport no咩
到你去counter checkin佢咪又要對你本passport
一定聽你話啦😂
有你呢個實際例子 即係頭先express9答🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Sorry 問多句,你都有寄倉行李,要去櫃位俾passport同hkid對不
唔係鳩答
係官方答法
廢事上報紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞