巴打入一入黎(4)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
共勉之 自問心態同入退場時機太差
又掂12200
睇多啲書去學我有差唔多十本係啲財演推薦,睇咗4 5本,都有用既,你想我可以俾書list你
今日call完tsla執返少少睇定啲再定call put
我好啲,知自己性格衝動,落咗10萬本玩就10萬本玩,贏輸都唔再加落去
感謝巴打提供書list 宜家都想靜吓個心 我個人覺得要無情到好似機械人咁 唔好俾情緒影響到 同埋最重要止賺同止蝕
星期五休息下囉
琴日講嘢個Bostic 原來違反過個美聯儲的金融交易規則
不巴 又差唔多係時候入sqqq call啦喎
即係引牛啦
set咗訂單
咪話佢買咗call
琴日低開到依家夾左成百點es
uvxy有冇入
早幾個鐘前入咗100張 唔加住
致富心態:關於財富、貪婪與幸福的20堂理財課(教理財多,教你做人)
江恩華爾街45年:巴菲特點評版(入門心法)
金融市場技術分析 (暢銷經典版) (上) 同下 (技術分折入門,好似不巴講,好多種分折,揀啱一把刀賺到錢就夠)
專業當沖原理:選股原則、買賣策略、部位管理以及交易心理(教day trade, 有講啲燭應該點睇,幾有用)
笑傲股市:歐尼爾投資致富經典
我如何在股市賺到200萬美元(經典紀念版)
多空操作秘笈
他們如何超越歐尼爾
How Legendary Traders Made Millions: Profiting From the Investment Strategies of the Gretest Traders of All time
Lessons from the Greatest Stock Traders of All Time: Proven Strategies Active Traders Can Use Today to Beat the Markets
反市場 jg股市操作原理(我個人覺得可以唔睇,其他書夠cover)
超級績效(睇頭2集就夠,第3集on9既)
諗緊put NQ定ES
休啦,熄晒app準備瞓
nq 低位到依家400點lu
夾400點正路dxy已經103咗
有無諗過未正式升
我應該會賭下星期大升
琴日匯債狂升, 但個市都跌唔落 CLS
https://youtube.com/playlist?list=PL7WPLNsdMyYeE84KVcxKJjtoxqKZnW2kb

https://youtu.be/aVGrr2hMY5o

Youtube 我暫時睇呢2個,連登都學到嘢既
有個巴打講過睇圖唔準唔緊要,操倉一定要準
堆書入面有本一開頭就講股票係失敗者遊戲,你要識點不斷失敗,先有機會贏錢
寫本超級績效條友勝率都係6成,一般人都係得4成3成,點解有啲人有錢袋,就係操倉好

利申我都係學習中,仲未贏返學費,大家加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞