你覺得新界第一究竟係沙田定荃灣?

510 回覆
819 Like 165 Dislike
呢個話題好似都拗左好多次?

沙田優點: 新城市,希爾頓,一田超市 講傳統街市,沙田街市,大圍街市,禾輋街市,乜都有得賣

戲院新城市,唔介意遠少少馬鞍山都有2間

買衫求其舉下例 你要日系GU Uniqlo又有,頹頹地可以佢Bossini 想買書 又有商務印 想買家俬又有實惠,IKEA,一堆傢私鋪 想買文具 有無印 屋邨又多文具舖 講嘢食 大圍火炭小店黃店開到成行成市 中日韓台東南亞意美港
想食貴少少可以去新城市 基本上你想食乜都有 我唔敢講係美食天堂 但一定唔係美食沙漠

學校方面係全港最多英中地區,大學又有中文大學 講學車考牌又有駕駛學院 病左又有威爾斯醫院住

最後仲有沙田馬場
荃灣優點: 唔洗落地可以行晒三大日超 aeon識去一定去大窩口店,又大又靜 傳統街市 楊屋道 街市街 戲院又有兩間
買衫求其舉下例 你要日系GU Uniqlo 歐美AE pull&bear
想買書 又有誠品 想買家俬 ikea 實惠
想玩 全港最大嘅冒險樂園、喪屍館 想買文具 以前有無印 依家可以去中南
想買細路仔嘢 成個愉景新城 想買電腦嘢 荃豐中心 仲有南豐中心寫字樓 睇醫生買烘焙嘢同好多其他雜不甩 講起南豐仲有紗廠 文青打卡一流

最後講嘢食 最屈機小店黃店連鎖店糖水舖 中日韓台東南亞意美港 仲有大鴻輝一大堆放題唱K 基本上你想食乜都有 最起碼一定唔係美食沙漠
沙田好撚多大陸人
荃灣唔係都多咩?
沙田區市容靚啲
感覺更舒服
荃灣好多工廠
沙田係舒服但唔方便 乜都要出市中心 食野要落大圍
荃灣人多 迫 但市中心好大 除左住到汀九麗城樂悠居同荃灣中心果堆 買野食野都好方便 一落樓就係
有乜好拗
元朗
屯門世一
九龍人留名
兩個區都麻麻, 沙田無啖好食, 荃灣市容太差, 人車爭路到癲.
沙田第一 有埋DONKI完美
不過貴
點解唔係大圍
依家幾好
荃灣多邪骨

利申 只打丁
沙田乜都冇
荃灣一定完勝沙田
度度都有Donki,得沙田冇,此post完
世一多痴線佬咸濕佬?
井底在比較
將軍澳點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞