想入LG OLED C2一問

48 回覆
0 Like 4 Dislike
小弟最近想入呢部電視55吋主要睇片同玩PS5..
但係發覺點解啲價錢差咁遠

XX專業電視 $9980
AVOUTLXX $13500

睇過資料主要都係關行貨水貨事,但係水貨啱啱嗰間都話有三年保養,知道唔係原廠保,如果部野用左排真係有問題個保養分別會唔會差好遠?

同埋想問下除左保養之外,以C2為例行貨同水貨會唔會有其他功能上既分別? 例如會唔會連唔返我行貨既soundbar諸如此類嘅問題。

多謝各位解答
泰國行貨
咁同香港行貨功能上有咩分別?
我都用緊LG soundbar同Mon 感覺上都幾好喎

如果售後垃圾係咪水貨比較好?
部機係水行貨,即係行貨,不過係水,間鋪由佢地保,即港行
水貨 remote 最底 D 制有少少唔同 (行貨係 netflix, disney ....etc, 水貨係 play, stop...etc)

不過你可以set 返用數字對應d Quick shortcut, 所以用落都係無咩分別
正常水貨佢黎set 機會轉返部電視做港行 software code. 內容同行機無分別

C2 你可以去電視個po 望望, 果面有推盛澤影音, D 野跟得幾好, 我果時買話係連登巴有少少discount

利申: 9個月水貨用家
多謝你!你啱先講既問題 咁如果我去買返個行貨既remote係咪即刻就解決到呢?
即係同有保證! 咁有冇話邊間啲保養好啲 或者邊間出晒名衰?
係可以買返行remote 不過都幾舊水
我果時都係想咁,但set 完shortcut 後用落覺得ok 就放棄左
同埋我自己唔係樣樣streaming 都有訂,所以我prefer 個 Play Stop 制多d
我仲以為行貨2樣都有

我3年前買嗰部(再嗰陣既幾年前款)反而有Netflix 同play stop
sony保養好
但lg有機會保oled燒印
C3就出
我呢邊C3今個月就正式賣街
C4你可能要等你屋企人燒比你...
話比你知LG千奇唔好買水貨
我買行貨一年半都壞左面板
你買水貨只能講祝你好運了
錯誤
LG ONLINE SHOP有行貨REMOTE買, $350
不過分別只係果幾粒NETLFIX, DISNEY制
水貨都可以用行貨REMOTE
只能講你唔好彩
XX專業電視既三年保養, 只係第一年包你零件, 之後就....................
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞