有冇人仲未換身份證?3月3號之後都唔換會點?

75 回覆
4 Like 18 Dislike
Same diu
一兩個月前政府話人放假消息搞到中心爆人, 遲換唔會犯法
嗱, 之後唔知又改口
出到
邊有爆過,申請同領證前後都冇半個鐘
Source ?
Book 唔時間換+1
依家執行俾樓主睇囉
原本人哋俾咗個period 你又唔去
係咪要上門幫你做埋呀大少
你喺問我點解唔跟原本period 去, 定問緊我喺咪要上門幫我做埋?

如果喺後者 - 好,快啲上門幫我做埋
如果喺前者 - 關你撚事咩,你喺入境處負責跟換身分證職員?
係咪痴撚線
比個期你去換證嗰陣就幾十個理由唔跟,明明當時容易Book 到一個點
到而家政府比個特別期換就個個逼爆屌鳩人
好撚難Serve
點解唔去換證關你撚事咩,衝出黎柒
屋企人喺英國,返唔切香港換又要話你聽???佢返香港兩個月諗住順便換埋,book 唔到期又要話你聽???你邊位on 9仔黎

個post依家喺講緊點解決,唔喺好似你咁撚on 9講埋啲 馬後炮、冇建設性既垃圾嘢,ching其實喺咪做緊公墓員/狗
建議驗吓腦,做埋智力測試,睇吓有無機會攞到白卡
Cap定圖已經係合理解釋啦
唔係我唔換係你舊嘢爆
死傻閪自己唔喺嗰段時間換仲屌鳩人 你入撚咗去坐? 現實肯定好撚難頂
低學歷on 9仔就唔好衝出黎柒啦,我有話自己換??幫英國親戚book又關你撚事咩
讀多幾年書救吓個腦傻閪,遲啲碼頭咕哩都唔請你,入青山就有你個柒頭份
我都想知, 有個親戚幾年無返香港
所以未換...
真, 果陣換新證係有特別地方, 大把位輕鬆半粒鐘攪掂, 而且仲開到好似夜晚9點, 除非唔喺香港都, 冇去就真係抵9死
人生嘅意義
https://lih.kg/3202107
諗字都唔識打有幾高學歷
起完底 你呢條窮撚得罪唔少人
喺連登搵存在感好型?
現實冇人理你?
係咪主動送上門先會被罰5000

本身澳門人,屋企老人家當年申請咗做非永久居民

宜家想放棄攞永久了 反正無乜用

有需要入境香港都係用返澳門身份證

但又話要換證 唔換要罰錢
仲未換
幾年都無返香
唔知到時到期會點呢

啱啱睇基本上仲係96個工作天都全滿
又話香港效率高 搞張身份證都要預約咁耐
有冇人最近返香港換?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞