[血腥版Zootopia]《鱷魚男爵》作者「岡田卓也」最新連載 -《動物人間》

215 回覆
51 Like 5 Dislike
知架
有幕佢仲笑啲村民信佢講咩神之子, 而且後尾有講佢就係條村個handler
即係所有動物人類都係由個隻好多個波個雙羊生?

個Business Model 其實係唔係,人類會定期供應d 人類比動物人類食,而優質的動物人類會定期供應比d 人類大粒野食

係因為有人玩亂咗個Business Model 食返自己同類, 所以先要做野?
睇完好肚餓啦
你想食兩腳羊?
千歌食咗你
好多個波個隻羊 《 睇圖應該最少一個農場有一隻,而已有啲個樣似係豬多啲

玩亂咗個Business Model 食返自己同類 《 我估「腦」只可以係開會果班高層食,所以之前集數講要收藏個腦?

照睇農場唔可以自行餵野食比隻羊 唔可以自行生產「打亂肉類質素」

其實世界觀係咪咁
1有純人類,以為動物只係食物嘅村/城
2 亦有調轉,動物人話事,人類係食物嘅村
3人同動物人一齊生活,一齊食人同食動物人嘅高級城

唯一唔知班軍人係咪知晒所有野,定唔知?
乜都食
個故仔開頭,同進展都唔錯, 但最尾好多野都無解釋得清楚,可能係我問題,所以覺得收尾麻麻地
我都覺
尤其佢話有個唯一知佢身份個個老朋友
無解過
好顛個故事

呢個會唔會係前傳 之後有正傳?
呢到完先好,好驚佢會變約定的夢幻島
山貓
呢D設定留白好過啦, 成個最終回都係講抄其他漫畫既設定
有無人明最後千歌話好肚餓係點解
單純營造恐怖氣氛?
個作者係咪玩完rusty lake系列之後san值變0
我睇到都肚餓啦,好簡單就係肚餓囉
暗示佢會係下一個鹿頭
幾好睇
本能
有啲難明, 真係好cult
啲變態恐佈唔駛睇得明嘅
好似伊藤潤二嗰啲都無頭無尾或者唔合邏輯
我覺得係講食慾
出世無耐已經諗住食,食慾大過恐懼
頭三話都幾好睇,最後一話好似攤開份劇本俾你睇哂咁
劇情講得通但唔好睇
好似係因為食咗人, 所以先進化成人形動物,跟住就生動物人類,但作者有好多個point 無點解釋到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞