蔡天鳳暴富時間表懶人包+五大疑點

1001 回覆
1903 Like 60 Dislike
富貴如浮雲
譚仔會唔會同鄺仔hehe ?
大肚生仔係滿足譚仔兩老抱孫
實情係hehe ?
譚仔米線「五哥」譚澤均:

2017 日本著名烏冬專門店「丸龜製麵」的母企Toridoll,去年5月以約10億元收購「五弟」譚澤均的「譚仔雲南米線」(56間分店)。

中海旗下九龍塘海棠路62號項目6號洋房,以約1.7億元售出,登記買家為TAM CHUK KWAN,與譚仔米線前老闆譚澤均(人稱五哥)同名,相信屬同一人。資料顯示,該洋房面積4015平方呎,連689平方呎花園,呎價約4.2萬元。

至於過往在經營「譚仔」的時候,譚氏家族亦購入部份地舖做自用,在「譚仔」賣盤之後,這些舖位亦開始沽出。當中「譚仔」前東主、五哥譚澤均等持有的荃灣路德圍德仁樓地下A舖,在2019年年中以6,900萬元沽出,持有逾9年帳面賺4,560萬元,升值約1.9倍。

2017年後,譚仔就大掃以億計物業。同蔡天鳳買樓時間都match?
就高登有人話佢哋一家以前住黃埔想講返幾句:

2005年前警長就革咗職

佢無綠表點用200萬買居屋?有黃埔又點會有首置quota?

因為層樓唔係佢,係蔡出錢,佢哋婚後住嘅地方

所以從來鄺家都係靠癡飲癡食,你唔比abby屋企愈嚟愈有錢?窮極都唔夠鄺家窮,暴發戶就唔係有錢人?

仲有疑似前差佬嘅爆料都match

前警長都識好多人,做差佬果然有用,多年來都keep住大飛contact,有事隨時走佬
可惜今次衰咗走唔到
sorry 答返你個問題,有人爆料話佢係萬能插
留名睇人入黎屌樓主唔尊重死者
同埋如果有錢就唔駛買居屋

人地成家做開詐騙,買居屋啲錢可以係詐騙得黎
借位轉貼

【時事台】蔡天鳳單野證明左一個人有左錢係可以洗白成個人
https://forum.hkgolden.com/thread/7665791/page/1

對照買賣樓時間

其他資訊

豹生豹太相關

豹生豹太相關討論 2

其他資訊 2

以下係舊登樓主推測

反而想知佢前夫係通緝犯又點入境返香港
同埋返黎香港把撚咩?
關於第3點
買加多利山係無做按揭, 而買居屋因為有政府擔保所以基本上按揭係必批, HSBC批按揭呢度算係正常
鄺港智應該是雙性戀,又同蔡天鳳生仔,又在同性戀App與4名男性發生關係從而詐騙

日本av男優都有人會接拍gv,但人係異性戀
為賺錢不能作準
今日報紙:

蔡天鳳家境極富有,但甚為低調,本報獲悉蔡家祖籍海南,早年來港,蔡父除從商,有傳經營娛樂場所;蔡天鳳為家中長女,有2名妹妹,其中一人現於英國留學;消息指蔡天鳳與前夫鄺港智是中學同學,當年鄺涉騙財後棄保潛逃內地,蔡天鳳經常北上接濟。

唔排除蔡天鳳屋企有錢,但全部都係消息傳,無實際資料。蔡可能幫屋企洗黑錢都未定,講唔出錢從何來,通常都怪怪地
即係點 咁長 點睇有冇懶人包
連登道德撚:死者為大,負評唔好講

ps.支雞抵死
大飛?
道德塔利班
因為QR code,冇入境紀錄,疫情期間用回鄉卡number係Gen唔到健康碼,冇健康碼係大陸會慘過坐監

更甚至張回鄉卡可能已經過期
估唔到前夫同譚仔一家咁fd 有錢人世界真係唔知諗乜
你連居屋邊個名都唔知
綠表點得嚟又唔知
窮嗰個係鄺家,連二百萬都拎唔出

見你喺唔同po想屈死者我都唔知你想點
咁唔好用「消息傳」同「爆料」啦,想知道有咩理據證明蔡天鳳一早屋企好有錢
傳佢屋企好有錢同傳佢做坐枱,呢啲消息可信程度都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞