拉莫斯:羨慕妒忌基斯坦奴朗拿度

20 回覆
45 Like 4 Dislike
【Now Sports】西班牙一代守將沙治奧拉莫斯周四宣佈退出國家隊,在聲明中對國家隊教練迪拉富恩迪頗有微言。
36歲的巴黎聖日耳門中堅沙治奧拉莫斯(Sergio Ramos)周四在社交平台宣佈退出國際賽,他在聲明中提到剛收到新任西班牙隊教練迪拉富恩迪的電話,對方表示不管他在球會表現如何,「都不會在國家隊佔有一席位。」

拉莫斯表示心情沉重,並提到:「羡慕嫉妒摩迪、比比、基斯坦奴朗拿度(年事已高仍獲國家隊徵召),他們代表足球的傳統、正義、價值,很不幸,這些未能在我身上體現,因為足球往往不公平,足球從來不只是足球!」

拉莫斯言下之意是自己的表現足以入選國家隊,只是迪拉富恩迪出於其他考慮。這位名宿代表國家隊180次,贏得2010世界盃和兩屆歐洲國家盃冠軍。

https://sports.now.com/mobileweb/news/details?id=38021794425

原文:

now 既呢隻朗狗仔算唔算癲
直接將美斯個名改成c朗
痴撚線將美斯改左做牙朗
朗迷
其實依啲如果認真玩 可以告緋磅
佢有意偽造
誹謗好似係要對某個人既聲譽造成實質傷害先得
應該告唔到
鳩流流
哩隻傻鳩朗迷要幾自卑
先將美斯改做阿朗
你唔改做阿朗帶領葡萄牙拎世界杯
真係好on9 唔係譯錯 直頭係誤導讀者
寫文果個知道拉莫斯想講牙朗幫佢講返出黎
拉膠傳心師
諗起以前有篇文寫美斯第一,c 朗十大不入

有人將內容入面美斯同c 朗掉轉,一大堆朗狗仔中伏

有冇人搵得返
我都想睇
ac米蘭試過咁做 不過啲po無晒了
咁樣仲唔搞到拉莫斯名聲損害咩?
柒撚哂wo
拉莫斯會唔會咁得閒告now
拉莫斯最近其實點解咁搶口下下淨係講messi 唔講c朗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞