[理財顧問]有無人用過康宏?

22 回覆
0 Like 4 Dislike
事源諗住搞下強積金 就見到呢間既agent
本身諗住聽完 搞埋強積金就算
聽佢講有d plan 月供幾千 好似基金咁 有幾里回報
好似sell緊咁
Google過 好壞一半半
有無人都用過/中過伏?
係咪要二十五年後先拎得返?
如果唔供夠幾多期就冇左九成,供左唔知幾多年先可以拎返啲紅利(本金冇得拎)

一開始收你手續費認購費,之後就再收管理費

講嚟聽下有幾吸引
可能佢地執左 你都未供完
係咪要二十五年後先拎得返?
如果唔供夠幾多期就冇左九成,供左唔知幾多年先可以拎返啲紅利(本金冇得拎)

一開始收你手續費認購費,之後就再收管理費

講嚟聽下有幾吸引

主要都係想轉強積金公司 咁佢幫我搞 我又無乜所謂
提到有plan 供5年 之後拎錢咁樣 我覺得同儲蓄保接近 所以無理到
我張單已變孤兒單
4十幾歲先拎得返
真係拎黎炒股手咁嬲
我張單已變孤兒單
4十幾歲先拎得返
真係拎黎炒股手咁嬲

條險黎?定係佢d plan
保險黎
供十幾二十年
可以用d錢買基金
就算蝕 如果死左
都會得到10x%供款既賠贘
但要供咁耐 賺左又唔可以一時三刻拎翻
你自己諗下
保險黎
供十幾二十年
可以用d錢買基金
就算蝕 如果死左
都會得到10x%供款既賠贘
但要供咁耐 賺左又唔可以一時三刻拎翻
你自己諗下

咁我再問清楚d先
係咪話最低一年會有9%回報?
康宏d人都信得過既?
唔好買,包你後悔
做出黎盤數比你睇就話每年回報幾多幾多
實際上得個吹字,仲要十幾廿年先有得攞返
管理費又貴到仆街
自己月供股票仲好
康宏d人都信得過既?

咁我諗我地點都可信過只可以推介自己公司產品既agent
起碼我地真係覺得呢個產品近幾年真係做得幾好,可以比你咩公司產品都揀得都叫信唔過咩?
康宏d人都信得過既?

起碼我地真係覺得呢個產品近幾年真係做得幾好,可以比你咩公司產品都揀得都叫信唔過咩?

你本身投資成績如何? 自己交緊幾多稅?

你拎到自己買賣紀錄/稅單出黎又好過我既,可以考慮下
康宏d人都信得過既?

我本身投資成績如何同個產品好唔好有咩關係?
So far好多產品食正呢幾年嘅升市都好難會輸
不如你分享下你既投資心得等大家都交流學下野
康宏d人都信得過既?

咁呀,即係無基金牌,主力sell 儲蓄or 投連險啦

你想sell saving plans
你show 你用自己人工20%買既product 黎睇下先
要見到你full name, PIBA號碼, 保單週年結單, 稅單
如果你自己suggest 既理財方法自己都無實踐,就唔好叫人買
唔好講咩度身訂做d 9野
saving plans黎黎去去都係果個模式
只係背後股債比例不一,用surrender charge 迫你long hold

你想sell 基金單 / 真。基金 (唔知你考左基金牌未)
你如果話有人睇住
更加要睇過往投資decisions la
睇到你所有買過既投連險單,做過既transactions, 週年結單
after expense 仲有錢賺咪考慮下同你傾下lor
得on9仔先會買10年以上嘅儲蓄保
康宏d人都信得過既?

你地都有好多范既

不過你未必sell 到咁多野la
債/外國樓/土地信託

賣產品就算個產品輸左,都係賴落個客度
但IFA/agent 賣果時只會hard sell
你自己問心果句,有無買你e家sell 緊d 野先
有就拎張單出黎增強說服力,唔好講咁多無謂野先

利申: Convoy IFA, from consultant 到chief wealth mgt advisor 都見過
1張單都唔撚會開比你地
得on9仔先會買10年以上嘅儲蓄保

我問多次先啦
佢講到唔清唔楚 要供但又話唔係儲蓄保
其實基金點吹都得 因為可升可跌 可以話個客
康宏d人都信得過既?

咁好人啊 多謝你啊
超高手續費唔見你講?鎖死筆錢十幾廿年唔見你講?有急事想提早拎返錢取消個plan剩係得返一成都唔知有無你唔講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞