點解HR鐘意打電話多過email?

12 回覆
0 Like 2 Dislike
成班死都唔用email通知係咩原理

留封email通知好辛苦咩?
佢地打字慢
Email要用英文又會留record

約錯時間講錯野都可以屈鳩係你錯

約錯時間講錯野都可以屈鳩係你錯

屌咁多垃圾電話搞到成日miss電話
通常打完電話通知你先再會send email confirm

其實hr唔係剩係打俾你一個
仲有其他電話要打
個個都send email 真係有排都做唔晒
利申:做hr pt

仲有其他電話要打

唔係可以一次過send咖咩?寫個範本在揀嗮啲email地址send咪得囉?

仲有其他電話要打

send咗第一次,有咩改就要跟住再send,後患無窮

仲有其他電話要打

講到全世界淨係得HR會搵人咁
你公司好大?日日幾百人黎見工?

見過幾份mnc都係直接email通知 係啲本地公司仔先打電話
咁想問呢hr安排in會唔會耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞