傳七師傅被ViuTV封殺轉投TVB 「希望日後多些渠道見大家」

114 回覆
22 Like 202 Dislike
七仙羽(七師傅)近年因ViuTV節目而爆紅,但去年5月主持《瘋火與膠七》後減少現身ViuTV節目,轉投HOY TV與李尚正、盧頌恩拍新年節目《開運秘笈》。近日七師傅更首度亮相TVB節目,與老公阿龍參與MyTV Super《搵鬼做情人》。
七師傅亮相TVB節目的消息傳出後,便有傳因為去年《瘋火與膠七》收視創新低兼負評如潮,令ViuTV減少與七師傅合作。為此傳言,七師傅今早(2月21日)在社交平台出長文澄清,除了列舉在ViuTV亮相的節目外,最後提到「這行的人周圍走,有時各個台叫到,我都要俾個面,希望日後多些途徑見到大家」。
七師傅全文如下:「我冇被封殺,大家過慮了。最近幾乎所有的媒體報道我被viu tv封殺,其實好多信息失實。大家請擦亮你三隻眼睛,除了肉眼,以及你的心眼,只要用心觀察,你就會發現那些綱(網)上無中生有傅(傳)言根本就是胡扯,因為事實放在眼前,我幾乎每一個多月都在viu tv 亮相,亂傳前做個調查好嗎?」
2022年5月完成viu tv的瘋火與膠七後,6月份viu tv同我傾另一個由我主持的劇集,我說:剛拍完一個又緊接着再拍,太頻密了,必須要停一停,偶爾做嘉賓客串就無所謂,而且我2022年的工作全年已full,非常難抽到時間。

2022年6月準備7月份的九展「初夜」show

2022年7月份準備書展

2022年7月份同時有幾個廣告拍攝

2022年7月-8月準備師傅七都識唱笑會

2022年9月唱笑會做完實在太疲累,需要休息一下,及答應hoy tv 2023年的「新春開運秘笈亅拍攝

2022年10月準備2023年運程書,及拍攝viu tv 飲食節目

2022年10月宣傳電影猛鬼三寶

2022年10月份viu tv 又同我傾拍攝2023年新年節目,當時還要拍攝富衛保險廣告及其他廣告在身非常非常忙碌,而且一早就答應了Hoy TV 的高層們帮(幫)他們拍攝新年節目。

2022年11月拍攝viu tv 口罩小姐節目,做嘉賓

2022年12月拍攝Viu tv節目

2023年1月拍攝了viu tv 食神奶奶是你媽新節目,2023年4月出街
HOY TV與李尚正、盧頌恩拍新年節目《開運秘笈》
屌你又阿正妹頭
是但…..都唔會睇
講10句都聽唔清佢講咩
已經過晒氣唔好笑
咁又唔會有人認真聽癱仔亞姐講啲咩嘅
邊個節目唔係佢兩個...黃金組合
佢真係以為自己好有料??

佢兩年前人氣高, 都係食正當時香港 反TVB既風潮.....
成班香港人一鍋鋒去睇viu........基本上當時viu 求其一個阿豬阿狗 既藝人都可以爆紅, 被人吹捧

家陣香港人既情緒正常返, 有吸fans能力既就可以繼續紅 (mirror)......無能力既就收皮
個台幕前唔係不嬲得佢哋兩個咩?
陰公豬,俾全港最正義嘅viu用完即棄
VIU 是黃台代表

佢被炒魷魚 即係證明佢唔夠黃
佢係果啲間唔中出現下做下嘉賓果啲先好笑
CCViutv邊個垃圾節目係收得
sor 我重點focus去左「三隻眼睛」
樓上好多都要擦亮第三隻眼
要擦乾淨
係囉,只要唔係判咗畀餘詠珊嗰檔好好製作做嘅節目,都好似一定係佢哋做主持
如果真係因為《瘋火與膠七》而被封殺
唔該封殺火火先
開電視個靈魂嚟,冇咗就唔識睇
煮食節目類,飲食節目類唔係
已經過氣
七師傅拍親都好尷尬 ,唯一好笑既係同林作老母食飯果次,林作老母屌9裕美,七師傅即場打完場幫佢地念難念的經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞