[畫鞋] 畫咗櫻木花道上對鞋到

268 回覆
1962 Like 19 Dislike
Hi,又係我
近期Slam Dunk終於出電影完埋山王之戰
又點著返我想整對Slam Dunk鞋嘅呢團火
廢話少講,去圖

今次揀嘅鞋本來就係紅、白同米色
得個剔係唔啱色,唔使點改色就已經好夾
因為想突出返櫻木所以就冇整到2D效果
淨係喺腳腕條魔術貼到畫咗湘北logo上去

趁住銅鑼灣有pop up拎咗過去影
但用12 mini影冇相機影出嚟咁好睇

——————————————————

如果覺得唔錯嘅話,可以支持下小弟
Follow返個ig : yauyau_jy
http://www.instagram.com/yauyau_jy

不定期會有改鞋嘅post/story
好靚喎!
Btw 有無上腳圖睇下
呢幾個月都有好多作品但費時出post洗版
喺留言到慢慢post出嚟俾大家睇
我都要搵返啲相先

阿根廷主題,因為想畫個人仔所以冇揀返美斯代言嘅Adidas
冇大公仔,但每一個位都擺滿細節
兩位傳奇喺世界盃奪冠嘅數據、阿根廷國旗嘅太陽
美中不足係冇加到三粒星
唔想放鞋踭條帶到,但又冇乜位可以加而又好睇

俾啲時間我籂選吓下對post咩

原本係咁樣

多謝
未上腳呀,諗住二刷先著去睇
但近排忙到未有時間
好靚

想知畫一對要幾耐
然後係一對我好鍾意嘅design

好耐以前用呢個design整過對維港版
今次難得有人想整對台北版
外地人如我淨係識啲著名景點

多謝

睇有幾複雜
今次淨係畫兩個人同整logo就大概10個鐘搞掂
食個早餐先,轉頭再post其他圖
好勁好靚啊
多謝
跟住嚟啲可愛啲嘅

用咗kuromi嘅形象色去改色
唔同深淺嘅莓色、灰紫去做變化
為咗豐富啲而加咗骷髏pattern

Btw冇特別提鞋款嘅一概都係用全白AF1
推推佢
好能勁
勁 有冇得賣?
太厲害了吧
好靚
好想學,會唔會開班教
多謝
多謝
只此一對,依家再整最快都要等四月中
多謝
多謝
唔太識教人
而且我社恐成日同陌生人接觸會好大壓力
所以短期內都唔會開班
好靚喎,想要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞