有無巴打成塊臉都會生鬚,成日抆+剃搞到爛面

54 回覆
11 Like 8 Dislike
唔只嘴角+下巴,連左右都生好多鬚
有陣手賤用眉鉗抆,抆下抆下
d毛孔大哂,仲要有黑印好顯眼
清完但d鬚生得極快,搞到無限loop

試過用剃鬚刨清理左右兩邊,但剃個陣會扯d鬚,越搞越爛面
本身皮膚好好,但近年而家差左好多
日日剃,日日剃,個人真係好撚火
有無地方可以永久脫鬚+整走d黑印,預算15k左右

日日一起身就咁撚樣,真係煩到仆街!
有,幾日搞一次
沖涼果陣先用刀同膏剃,啲鬚軟左就唔會咁大傷害
我都係好多,又多手
留鬚咪得
未用過刀,係咪都好快搞掂的
但無理由沖涼個陣搞,第2日又係長返
ching 好似熊吉
唔撚係呀
出街買個旅行鬚刨加支cream咪得
返屋企咪正正經經用膏同刀
我以為女人先拔毛
唔太岩留鬚嘛,好似生意失敗既乞兒咁
熟咗就好快,茶膏順剃一次再茶膏反方向剃一次,乾淨過用電鬚跑好多,我以前都係朝早返工前剃,不過啲鬚太硬沖涼剃舒服好多

脫鬚真係唔建議,有咩事爛晒仲大鑊,不如面對現實日日剃啦
留開鬚,但都要成日剃,要修返個造型出黎,其實留鬚仲麻煩過剃,因為你係剃d唔剃d,如果你真係要剃,用電鬚刨,唔好手動剃,會容易刮損
我啱啱生鬚時都係用電鬚刨,又係割唔斷d鬚變左掹鬚好痛
後來轉用剃鬚刀,一試就爽哂,唔駛用乜4刀片5刀片貴刀,用十二蚊5把,預你即用即棄嗰d最好用
每個人既面型同鬚既粗幼硬度都唔同,試下唔同方法先會搵到合適自己既

日日剃
最慘係同鬚一樣,朝早剃完,下午就會生返少少
好似冇剃咁
留鬚又唔襯
電鬚刨都可以用cream剃?
有無邊隻平平地又好既介紹下
好,今晚去Aeon 12蚊店睇下有無先
我d鬚都幾硬下,希望ok
同你一樣好鬼煩
剃完塊臉仲係好多黑點,烏嘴狗咁
所以先想脫毛,一勞永逸
唔想煩咪激光脫毛,好爽
明撚曬
一到夜晚已經標曬出黎
用千幾蚊鬚刨都係咁 側邊剃到好紅+損
剃鬚刀最乾淨 各大超市都有10幾蚊一包幾把 用到唔利就換
做完真心覺得好方便
剃到粗晒,點剃都好似未剃得清咁

我都諗過去做激光,皆因我做既係要對客既工作,
以前係舊公司試過俾阿姐問我係咪無剃鬚,當時只係lunch time
痛唔痛?
真啊,貼面剃係會乾淨d
但每次都搞到有d紅+痕+腫
同你一樣,好彩而家戴口罩
剃唔清,個樣就好似少頹+唔整潔咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞