[人人想擊倒怎會好過] MC張天賦討論區(19)|新歌《世一(不可一世)》現已推出

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
其實唔明咁執着要實體做乜
買咗又唔會聽
(利申) 只買mc 為支持佢
完全睇得出間公司搵水魚
收藏同支持
買嚟收藏咋嘛
咪就係唔明收藏個意義囉⋯⋯
實體碟好有意義喎,可以流傳落去
有一樣物理性嘅嘢喺手比串流聽實在好多㗎

串流下咗架件事就冇咗
好似官恩娜咁前公司唔再運作啲歌而家想聽返都搵唔到
Apple music 買咗咪永遠有囉⋯⋯
apple music都係串流嚟
有得買歌嗰個係itunes
用開android根本就用唔到itunes
要買歌要去日本platform開vpn買

不過你一開始就assume咗而家實體碟係冇意義
同你講咁多都係嘥氣

呀,順帶一提,itunes都係買唔到官恩娜舊公司嘅歌
咁有MC 好好enjoy
你都幾好笑, 乜嘢assume 冇意義
我係直情覺得冇意義
如果真係好喜歡個歌手
咪用iphone 買歌囉
冇先買cd 囉
時代會變, 以前會寄信fax , 而家用email , 唔通為咗情意結唔用email 咩
以前去餐廳都冇諗過用電話落order 啦
唔係話買cd 係錯, 係唔洗咁執着, 唔出咪唔出囉
你覺得冇意義咁點解仲要勉強自己買實體碟
支持MC嘅話好似你咁講用iphone買歌咪得囉
真係對牛彈琴
唔係為咗情意結唔用email,而係日常生活用email嘅同時,得閒都可以寫下信掛
唔係唔用串流,我平時出街都係聽串流,但都會買實體CD,買返屋企rip落電腦用hifi聽
一嚟CD音質本身已經同串流冇得比
二嚟有隻碟揸手可以欣賞下designer嘅心思,睇下入面啲visual、歌詞簿之類,而唔係得返一張平面cover art
三嚟就係你口中所謂一文不值嘅情意結,呢點同你講嚟都嘥氣
我買過幾百隻cd 而家掉晒
iphone 買咗再買cd 支持佢ok ?
不過佢唔出cd 都支持
唔會投訴咁解
咁你繼續寫信吧
冇人阻你
你講果啲係人都知
你一句對牛彈琴就以為自己品味獨特
而唔接受人哋屋企冇空間冇時間放聽睇cd
同你討論= 同林鄭對話
都係為咗睇mc同ty
希望佢狀態好啲
似乎上次concert 負評影響佢心理質素
不過有挫折,先有進步
希望佢唔好鑽牛角尖
林家謙應該一次印好多,銷量好好,所以咁平
真係早少少走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞