醫管局宣布:3月6日起公立醫院提供「電子醫生紙」!

118 回覆
20 Like 7 Dislike
你哩張已經係新,將要行電子認證嘅版。
但普遍嘅醫務所唔係醫管局,都冇行亦難行電子認証。

就係因冇‘簽字蓋章’下,邊個可以好似醫管局咁攪到認証。除非全港醫務所都連網一齊攪個認証系統,而又俾到啲公司容易查証,令商界肯接受哩個認受性。

所以都係果句:你攪得掂個認證咪做到無紙化囉。醫管局出嘅,當然易攪認証得多(不論資員同認受性)

不過有人若想射波,會去排街症呃假紙?捉自己蟲咩⋯俾你呃到一兩次都未必再有下次⋯
細公司狗也不屌
下下都電子,大家知咩事啦,唔移民唔得
唔使抗拒?當你所有睇病嘅記錄俾人串連得一覽無遺果時⋯ 你咪知點解行E 乜E物都唔係為左環保咁簡單~ 當然最抗拒嘅都係果班射開波嘅人,同的士佬點解死都要收cash,好抗拒收咭或電子支付一樣
藍屍5毛
政府知唔知市民攞醫生紙係用黎做乜?
全部都URTI你咪睇囉
句抗拒講緊班公司喎
免針紙咪係一個好好例子
完全冇人破解到,冇人可以整到個假code又成功入到餐廳
私家醫生都開到
遇到咁on9既HR就緊係玩大佢
直接嘈上老細度
睇下個請乜Q垃圾HR番黎
去出面診所扮下病呃張醫生紙就多姐
會唔會有人為左射波偽造政府文書咁on9
仲要排得政府本身都已經無撚左成日
on99 我張醫生紙係真嘅唔信咪勞工處見再唔係咪告我偽造文書搞大佢,咁難得有公司HR派錢
咪on9醫生第一樣嘢就係相信病人
個病人同個你講唔舒服好痛你check完冇事唔通質疑個病人?唔可以check漏?冇事冇人會讚你叻仔,出事就屌撚柒你講埋比你聽都唔信blablabla,分分鐘釘牌,點解要博?
政府自己啲部門都要hardcopy 啦
Print返出黎再交
笑到仆街
排街症基本上可以排大半日 如果靜係要假紙快快手落樓下私家睇算啦 反正好多公司有得claim

不過唔排除有好多孤寒公司冇醫保
勞記:親,政府電子公文都是公文
咁咪勞工處見囉
交比老細咪又係要print 出黎
仲要我做多樣野
多舊魚
咪又係駁返落伊健通system
永久醫生紙唔洗遂次睇
即係逼人用app
就係,係條友唔知咋嘛
又係你呢啲賤種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞