余迪偉攞盡LGBTQ光環,呃晒全香港扮可憐,根本當初自己有份一齊笑

17 回覆
33 Like 31 Dislike
話艾粒用「迪偉俱樂部」、「迪偉後花園」欺凌你,但自己又用來幫自己宣傳,根本就自己玩埋一份,然後趁機會出嚟攞光環,扮正義撚,反轉豬肚就係屎!

真係唔知😂😂emoji 係等於唔鍾意喎

自己用「迪偉後花園」幫自己宣傳

自己用「D9俱樂部」做粉絲群組名

你都准人哋講咗咁多年啦,真係介意嘅當初自己又唔幫自己發聲,仲要講埋一份,依家衝出嚟話忍咗10幾年,你講晒啦!
好似阿聆咁,以前同意,唔代表而家、呢一刻同意,可以尋日無hard feelings,今日有,呢一刻有

為咗要圓到,就會同你講,我忍咗好耐,一直唔同意、一直有hard feelings
呢張有仔睇吖嘛,點同
或者打完emoji,內心真正想法係唔鍾意!
最重要無問過當事人就拎人地張相嘛

話唔定艾粒有問的話, 迪偉可能同意呢?
一切都係講尊唔尊重姐
問題係而家啲人唔肯講「不滿用私人相過火」呢點(佢本人都係強調呢點),無啦啦畀人帶風向去發酵講呢件事點歧視佢個人

迪偉開記招講咗艾粒真誠道歉,佢又接受咗,佢都話件事完咗
咁咪得
係啲忽然正義撚延伸咗出去借題發揮,咁梗係會有人睇唔過眼反駁啦

「屍兄」就話畀人出賣先多個花名
呢個「線」字可以有咩新花名,會唔會改咗又計歧視
D9自己都係三叔成日笑9d觀眾肥聲
曾經都有觀眾係chat room即時話D9 bully人
佢自己就笑笑口話我無呀就咁帶過算
佢自己都bully開人地,又係度雙標叫春話自己被bully
睇心情啦
邊日M come邊個講咪邊個唔好彩
LGBTQ+永遠都唔會歧視人
同有色人種一樣can never be racist
香港用crispr就可醫HIV,d gay 佬唔洗被人歧視。
你唔好理 總之LGBT live matter
因為受歧視,累人自殺,又真係幾慘既
其實平時聽開903感覺上都以為余迪偉係唔mind,
除左艾粒仲有其他人(杰豬,呀強)都會用佢後花園呢樣野去搞gag, 佢自己都會串埋一份
估唔到原來佢一直都介意

好奇到底佢咁多年一直係班同事面前有冇表達過自己意願
如果佢一早表達過但班同事繼續串就真係仆街

但如果無講過,又咁多年俾人串時自己都玩埋一份
咁人哋又真係唔知佢mind wo

但艾粒偷相一定唔岩
您又睇穿世事啦,好強
左癌係咁 我唔信灘叔阿bu 無份笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞