香港車房呔鈴鋪一定劏人?我就喺呔鈴鋪同改裝店做緊。你問我答!來吧

158 回覆
2 Like 31 Dislike
邊間介紹吓 我都做緊軚舖
香港最大

你鋪咩地區
我以前都試過,第一次好好彩,係客貨車,啲螺絲凸晒出嚟可以落nut splitter

第二次嘗試用焊機燒一粒師母落去,不過焊機熱到粒螺絲紅晒嗰陣時就已經好容易攞出嚟(it can’t stuck if it’s liquid)

見過有螺旋戒刀形socket轉系攞呢啲lug ,不過未用過
睇過所有回答,每樣都有可能

冇提到嘅,包括valve stem, rim rust, rim lips pitting
Runflat 老實喺香港呢個彈丸之地,我本人就覺得唔需要,條呔又硬又嘈,香港咁細 呔鋪有三百幾間,真係七仔一樣總有一間喺左緊,買定個電泵放車尾救自己,捱到去呔鋪就得。重點係防爆呔真係好撚難拆
30%咁上下啦
戥呔當然有用
又唔會痴滿,不過比正常多少少囉 都要睇埋咩呔
純個人意見
BS
MIC
CONTI
GY
PIRELLI
YOKO
HANKOOK
DUNLOP
FALKEN
都無幾提價錢姐
老實,上代A5已經幾好,今代A6係得既,但本人都係覺得BS POTENZA SPORT
上網搵下啦,大把,樓上已經有呔鋪人
上次係八鄉補呔30蚊有無比人呃
抵啦⋯
我都覺得抵 不過第1次補 問下
Valve stem唔知知中文叫咩

好平下,通常換車胎就換埋佢

Rim rust (藍色)鐵鈴用得耐會生鏽,如果喺嘴唇嗰度生銹開頭會慢慢漏氣,開始嗰陣時放落水都唔會睇到有水泡,有時會喺valve stem 位生銹

Aluminum pitting (紅色)鋁鈴唔會好似鐵鈴生銹,不過會氧化,後果同鐵鈴一樣,我通常會用個file(綠色)磨滑佢先上呔

呢啲通常係好舊嘅車先至會發生
對面新樓無車位嗰啲車泊晒落黎過夜
好似叫abc就係馬路邊
有冇邊條靜過舒服過T005A?
Bs Ps同f1a6一齊講
唔同grade喎老細
我港島區囉 你做行定水? 旭昌嗰啲?
行 水 都有做
旭昌行同行
咁應該係華成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞