湖北26層高全球最大養豬樓 美媒驚嘆:根本iPhone工廠

172 回覆
300 Like 8 Dislike
咁符合成本效益嘅話一早好多養豬場都咁起,依點同其他人識得投資發大達而你唔識講法有咩分別

人哋買tsla發大達又唔見你一樣有買而發大達?

得一個人做而其他人無做唔等於得一個人做果個方法係錯而其他人無做係啱
原來係tsla好友
祝你早日落地獄
傻好 tsla遲早啲返落嚟
洗乜運啲豬上樓,全部上面出世,最多運一次落樓去劏。

咁符合成本效益嘅話一早好多養豬場都咁起,依點就最on9,點好既嘢實有人第一個做先,如果因為第一個做先得一個人做而因而話係錯都幾撚on9
大把人識沽,又唔見你識沽
唔好再講啦
你自己話咁符合成本效益嘅話一早好多養豬場都咁起,既然買啱邊實賺大錢照你講法應該個個都識咁做
佢識沽就財自左仲得閒同你吹水咩
其實大陸養豬根本唔係土地問題
問題係飼養要入美國入口
內你老母地
中國豬肉仲貴過加拿大、美國豬肉
勁條閪咩
你睇北美豬平定中國豬平?
雞哩啲更加唔洗講
分分鐘最底嗰層就係劏埋直接入埋凍櫃
睇一套documentary叫 Food Inc.
然後有抗藥E Coli
e coli o157: h7
丹麥有格陵蘭 (曲)
人地係有科學backup
如果咁密集起,傳染病風險會好高,啲豬會好快死質素又差。

上面好多人話殺哂佢再嚟過就得。
的確係,出左事只要咁做就輕鬆搞掂。
不過之後,你要徹底人手消毒,然後完全淨空個場一段時間先可以再營業,如果仲有病毒殘留入完批新豬都係秒死。

養豬業個營利模式偏偏十分倚靠持續賣豬去維持,其實好脆弱。而且中國大部分豬糧都係外國進口,有日期限制。

殺完批豬,你要拎返一批豬去重新做起,你無可能一拎就拎四層樓既豬去做,結果好可能就係你開始做起既時候又爆傳染病又收皮,所以點解外國無人做。

抗生素唔係無敵,抗菌性亦都越嚟越勁。

呢個idea人形豬先諗得出...
都未必呀
有D靚豬扒可以賣到100蚊/100g
食落又真係唔同D
但係講平嘅話,加豬美豬絕對平中國好多
中国qc欺上瞞下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞