英國點名滙豐為中共效勞「英資銀行淪壓迫共犯」 滙豐:必須守法別無選擇

69 回覆
4 Like 45 Dislike
好呀
hsbc最賺錢既就係亞太區
睇下邊個驚啲
The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited
就算換BC,第日都大把方法可以玩你,證明唔到非英國出生BC又可以一律唔承認
英國人點名港人戴口罩為中共粉飾太平
港豬:必須守法別無選擇
萬事皆有因.
氣球事件, 提出中共/香港幫俄證據.

美國開始吹雞做野,真係睇路
英國匯豐未必會care英國個邊生意
理得佢care唔care, 咁匯豐交唔交罰款呀?

唔交就接管佢喺英國D資產

當然匯豐有種的話, 可以喺英國政府罰到佢跳舞前, 先退出英國業務架
如果英國咁玩,同共產黨無分別
滙豐咁守法,係咪會跟足美國對高官啲制裁先
DLLM分折啦, 英國HSBC攤撚抵晒香港HSBC 收入
食撚晒我地果份重咁撚多野講
乜哩同共產黨冇分別?

交唔到罰款一向都有凍結部分資產,甚至申請其破產呢種玩法
你個原因會唔會太理想

匯豐七成生意都唔係英國,你估佢會摺左英國定姑息養奸啊拿

最重要英國議會都係比下壓力,做下樣,英國匯豐收皮對bno 移民既都無好處

從來夠膽罰匯豐得老美
英國真係食相肉酸 窮到要謀港豬強積金抽稅啊
香港政府唔俾人拎返自己啲錢唔肉酸?
英國點會迫到HSBC搬總部或賣英國盆
脫歐後英國已經走左好多銀行及資金
走埋HSBC真係重傷
如果拎Visa都可以攞,咁全香港都攞得啦
真係英國攞俾本護照你先講啦 一個就梅撈唔掂要洗積蓄,一個就要謀你哋啲資產,想你帶過去喺本地消費/ 計稅
正路唔會,所以政府真係做下樣

更加上利益上無必要幫香港人罰匯豐
凍結咗會解凍嘅機會

到時大貓變咗自己冇咗100億
匯豐係英國註冊既銀行,所以英國點都可以管到佢,除非匯豐‘’遷冊‘’返香港
點解唔再勇d,遷冊回中國
係呀!即係話俾匯控聽唔使等港共解凍啦,我哋會喺你度扣番舊錢賠償受害者。幫港共執行惡法就要付出代價。

仲有條數唔係咁計:凍結佐果舊錢銀行自己都唔可以當係佢的。如果解凍,即係受害人會有200億。咁多佐果100億+行政費就當係銀行賠償俾受害者的損失。
咁咪再多一個return EU,踢走Briexit 教的好理由攞。
咁不如執左佢
而家好多英國人理想係返eu

但對政府無乜著數,始終之前浪費太多資源脫歐

而家一返就要做歐盟下把位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞