有幾多人真係會用hey google hey siri??

16 回覆
3 Like 0 Dislike
siri 呢首咩歌
朝早刷緊牙問天氣好方便,問完決定著咩衫同使唔使帶遮

同埋會順問埋下班車幾點,使唔使趕住出門

因為朝早梳洗嗰陣通常電話仲喺床頭,所以要用問 Siri 問隻 HomePod ,唔使行返床頭拎電話

另外叫佢倒數計時 X 分鐘都會用,煮嘢食要計時或者敷 mask/敷冰、泊車入完錶都會用
朝早刷緊牙問天氣好方便,問完決定著咩衫同使唔使帶遮

同埋會順便問埋下班車幾點,使唔使趕住出門

因為朝早梳洗嗰陣通常電話仲喺床頭,所以要用問 Siri 問隻 HomePod ,唔使行返床頭拎電話

另外叫佢倒數計時 X 分鐘都會用,煮嘢食要計時或者敷 mask/敷冰、泊車入完錶都會用
有用 set appointment, reminder, 計時 etc
渣緊車就有用嫁喇
用緊siri控制全屋燈制冷氣窗簾
我都係
好方便
打開command
利申死毒撚
下班車都有得睇?
disable o左 siri
煮野食叫佢計時好方便
用Alexa多
叫佢開燈,開冷氣
要另外裝 app,叫 datatone,裝咗會同 Siri 有integration

[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)
https://lih.kg/2768816
Set 鬧鍾set 提醒事項 智能家居
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞