柳應廷 Jer Lau 討論區(17)|等一個2月Rocker Jer |根coming soon

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
頂 呢期真係好正
佢襯啲鬆少少嘅髮型 太貼好包包面
第一個eps廣告 卷髮加挑染 好師
點解我覺得好似好趕住唱咁
我唔揀啦 我全部都要
我對柳既期望一直都好高
所以以佢標準係可以更好

利申 唔知係咪做fans做得太認真
對佢有期望 相信佢 所以至會要求高

show jawline

小學雞到此一遊
仲孭住個背囊
有仙人掌食
佢係咪一入門口就想打卡 所以揹住背囊
特別同意你話要練到第一次唱俾人感覺駕輕就熟
希望佢每次live show 或任何預錄嘅節目 不論新歌定舊歌 都盡少瑕疵位 最好真係唱到無瑕疵(唔係想話佢 只係覺得作為歌手 唱好自己首歌係基本 而我覺得佢係有能力做到)
難得有機會 唔想佢會唱到練習嘅水平 咁樣會真係唔太尊重個演出機會
我希望快啲有一日開始 再唔使每次live show都擔心佢下一秒一會唱成點 我可以真係完全投入 特別係第一次唱嘅新歌
雖然知佢係有進步 但想佢進步得快啲
真粉心聲 依家柳嘅情況就係新歌會勁唔穩 舊歌唱得多就冇問題 希望佢可以花多啲時間練新歌 練到頭幾次嘅live都可以好穩
仲未計離別同自毁都冇正式live過
今次雲起我會話合格 chill club 點都有tune啲 但成個beat好似快咗咁有點怪 搞到啲轉音 高音位好似都未ready 上去咁 同埋啲感情位時爆時細 攞返個balance 可能會好啲
可唔可以比多啲live機會柳 唔知係唔夠時間用定點 柳真係要練歌學發聲啊
hater 就唔會咁有心機打咁多嘢啦
佢值得我哋嘅期望同期待
膠原蛋白滿滿

cr tg

100/10
近排是咪做咗facial 做機
認真聽返尋晚CC,咬字可以再好D
聽左2次都係「如輪椅碰撞散聚」
同埋尾段唔夠氣,見字練歌呀柳
好地獄
始終覺得個用聲方法要搵返啱先
淨係靠自己練習 開頭係會進步
但慢慢就會去到一個樽頸位
好驚而家就係果個位
同埋希望佢出新歌係易唱啲
次次live都係群星/雲起都好難搞
睇完都覺得都有呢種感覺
交左表 未入到tg group 是咪正常
想佢出返啲無咁痴線高音嘅歌
其實佢中高音(?嘅range都好好聽
對佢嚟講都易carry好多
eg.神奇之路、我的天、青春頌
https://youtu.be/6bzZGMuWvFg
https://youtu.be/1qLNaYnNXbQ
https://youtu.be/6NeP-2s1Exk

呢幾首live loop-able之餘又無果種隨時驚佢炒嘅感覺
之前公海po見到有個對佢嘅評語大約係話「平時live 50%會炒,但久不久就會有一個神級live」
真係超級認同
但真係希望佢炒嘅機率唔好咁高
長遠嚟講唔係一件好事
雖然欣賞牛叔對佢嘅愛戴
但唔希望次次都想挑戰佢把聲嘅極限咁
會長出「dalang~」嘅叫聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞