大門防盜眼 外面可以睇到屋入面?

13 回覆
1 Like 4 Dislike
有次有人拍門 我用防盜眼偷睇下咩人 結果出面個人好似見到我望佢就同我揮手 示意我開門
諗諗下都幾心寒 google左一陣好似當你用眼望出去時 外面既人會見到你隻眼 真唔真?
有次有人拍門 我用防盜眼偷睇下咩人 結果出面個人好似見到我望佢就同我揮手 示意我開門
諗諗下都幾心寒 google左一陣好似當你用眼望出去時 外面既人會見到你隻眼 真唔真?

自己出去望下咪知
btw可以見到有無光
你行埋去有影咪比人知
所以咪要有個蓋琴住囉
所以咪要有個蓋琴住囉

我個隻舊式冇
係可以睇返入邊
我嗰個窿塞紙巾
我嗰個窿塞紙巾

嗰個防盜眼
我嗰個窿塞紙巾

所以咪要有個蓋琴住囉

我個隻舊式冇

用麻雀籌碼,開個窿,用電批螺絲釘釘上隻眼上面,完
我以前舊屋都係咁
開心大發現?自己開門試下係外面望入屋咪知囉
我自己就試過,係望到野既,但外面望入來係無我地望入去咁清楚既

簡單講
外面哄隻眼望入來係望到縮到好細好唔清晰既野 (更多係類似一個透到少少光既孔咁)
入面望出去就係望到微微放大+清晰既野

所以其實當你屋入邊有光(只要唔係夜晚+唔開燈個隻全黑),佢基本上唔洗哄埋來,只要留心睇都望到個孔既光好穩定
咁你隻眼一哄埋去望出面,外面既人咪見到個孔D光無左/黑左,佢咪知有人望,有人係裡邊囉...唔洗望到入屋都知啦
開心大發現?自己開門試下係外面望入屋咪知囉
我自己就試過,係望到野既,但外面望入來係無我地望入去咁清楚既

簡單講
外面哄隻眼望入來係望到縮到好細好唔清晰既野 (更多係類似一個透到少少光既孔咁)
入面望出去就係望到微微放大+清晰既野

所以其實當你屋入邊有光(只要唔係夜晚+唔開燈個隻全黑),佢基本上唔洗哄埋來,只要留心睇都望到個孔既光好穩定
咁你隻眼一哄埋去望出面,外面既人咪見到個孔D光無左/黑左,佢咪知有人望,有人係裡邊囉...唔洗望到入屋都知啦

樓主真係好豬兜 根本所有有過童年嘅人都一定知呢樣嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞