有冇玩緊CMB嘅巴絲 (752) 原來我又中左1001添

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
善用不推文回覆
1001開新po
人品好自然多match

為方便大家追post、減低月經問題,製作了以下簡介:

CMB簡單介紹和FAQ

CMB = coffee meets bagel
左邊suggested:
每日約有不多於2X個推介(中午12點refresh),like左要等第二日對方like back返你就成功。如果對方太多人like咁你要排隊,想插隊要用beans。

中間discover:
可以search人再like,但要比beans,對方會第二日12點知道。值得留意嘅係,出現係suggested嘅要雙方set嘅條件大家都乎合,出現係discover呢版你或者對方set嘅條件大家唔一定乎合。

點樣睇有幾多人like左我?(99+後check法)
建議唔好咁做,免得唔開心。方法:係Setting度關左Active (Go on hold),之後去Suggested果頁會寫有幾多人like左你。(pending, 如果有的話)
聽聞冇左呢個function

Premium有咩用?
主要黎講係買beans平過直接買。Premium可以望到對方active or not (幾多%會同bagels chat, 幾多%會send first message, 過去3日有無login, 通常幾快會回message),同埋傾計有whatsapp藍tick功能。

錢多可課
有料唔洗課
冇料課咗都冇用

=========================
連登類:

Password = 年齡、身高、相片數目。建議加密左先係度分享,可能會有專人搵你。基本上都會重覆,可以講多少少info或改下高度(e.g.132cm)。
常見轉場方法:

由於CMB嘅UX為人詬病,加上7日內chat room內會關門,巴絲可以直接話就關門or呢度成日唔記得覆/個app壞左問人攞TG/電話。
小tips:

講完=無講自介:I like travelling, movie...

講完=無講要求:make me laugh

對話方向:(我係A0,僅供參考)

由自介入手,講下d相嘅故仔、興趣(音樂、運動etc)、返工/返學點、旅遊、deep d嘅可以講下發夢點。具體內容:
食物類:

係咩嚟?、自己整?、有咩材料?、難唔難整?
(跟手可以講吓自己煮過嘢食、鍾意咩cuisine、甜品,想試吓邊個地方嘅菜式,或者講吓第一次煮嘢遇到咩事等等)

旅行類:

咩地方、天氣點、去嗰度做咩、有咩玩、有咩特別
(跟手可以講吓自己去過邊度地方、嗰度有咩特別、名勝、世界奇觀、鍾意邊個國家、旅行有咩難忘嘅回憶等等)

運動類:

有做開咩運動?、跳開咩舞、細個開始跳?、咩原因令到你會做運動?
(跟手可以講吓自己有做開咩運動、有咩值得挑戰/留意嘅地方、分享吓自己點解會做運動、仲可以講吓自己會點keep fit 等等)

返工/學類:(氣氛會認真d,請自行拿捏)

返緊學/工?讀緊咩/做緊咩?辛唔辛苦?前路如何?讀書or搞笑有咩搞笑or八掛野?點解想讀/做呢行?

如果成日都冇女like you
試下pause account 換一換相
再第二日unpause
Cmb algo 會比多啲女見到你
Po 內有cmb it狗

切記:

個app係比大家快閃,吹水都係快速scan下大家有無心傾、啱唔啱傾,掂嘅就快d轉場同約出黎見啦。

e家唔係爭取「五大訴求」,識人唔洗咁堅持,亦都唔洗太大期望。
e家你唔係做狗,唔好審犯咁問。
e家你唔係被捕義士,唔好下下都「我無野講」。既然都match得,不如傾多兩句啦

==========================

繼續

真 好彩佢定價太貴
如果唔係我都可能會課下黎試一個月

我連花係咩嚟都唔知
有時你like完人佢會話this bagel is very popular 你要等N日 佢先會見到你 問你俾唔俾錢插隊
跪低道歉啦垃圾
Like返十部坦克謝罪得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞