AirTag 幫大忙 國外夫婦發現加航竟將行李轉贈慈善機構

163 回覆
431 Like 7 Dislike
個電話alert即響

真係成班鳩up當秘笈,

直接俾部iPhone 老人家用咪得,冇端端加多舊AirTag做乜你打算叫佢日日掛頸戴住?
你都唔係好知airtag點解贏其他牌子

佢可能畫好鍊成陣諗住人體鍊成
你相機電腦呢啲係點掛法

你個名,....
btw 佢行李係放係邊, 就咁tag係拉鏈, 無人見到?

啲航空公司有加條條款,行李箱入邊唔可以放AirTag或類似的裝置。
就係為咗防止自己俾人咁樣踢爆?或者俾人咁樣話完之後可以咬返人轉頭
不如話玩分靈體, 唔洗驚唔見

又釣到一班冇用嘅人係度吹水

Apple 自 2021 年 4 月推出 AirTag 後,不少網民都擔心有心人會利用 AirTag 犯案,像非法跟縱其他人。為了增強 AirTag 的反跟蹤安全性,Apple 最近開始著手針對 AirTag 系統功能、說明文件更新,包括 7 項反追蹤機制。
分靈體係要收9埋搵唔到先啱喎
女朋友
二奶
老婆
女神

定位最快最準但係周圍都係20層以上高樓大廈
咁都有得賴疫情
老人家有機會撞龍會聽唔到
叫中國人做中國人都比中國人負評
有冇用跑步APP, 其實而家手機定位準到痴線
Airtag 粒電耐用啲
未計啲阿婆阿伯成日唔小心長開電筒/錄影,半日已經燒晒粒電
如果有走失風險嘅老人家 airtag 買多個保險都好
之前喺外國俾人打劫都係靠airtag搵番行李 如果當時唔係同啲警察講我行李入面有tracking人哋都未必會理我
即係你要綁喺佢條頸度啦
電唔係問題,你粒U1俾其他idevice掃到就得

不過自從 iOS 15 以後,蘋果利用「尋找網絡」以及超寬頻技術,只要配備有 U1 晶片的 iPhone 手機,都可以在關機、沒電、沒有連上網的情況下,把你的 iPhone 變成了一個 AirTag 一樣,即便在沒有網路、關機、沒電的情況下,iPhone 還是可以把自己的所在位置透過其他 iPhone 手機傳送定位資訊到「尋找網絡」平台。
小朋友偷偷落公園玩都唔畀?
睇過你嗰post
知道小朋友去咗邊 俾唔俾係另一件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞