Mee 下架阿布泰 黃店相繼割蓆 踩住阿布泰上位

125 回覆
50 Like 405 Dislike

利申:核爆都唔割

友利坊老細好叻改名 又勿當奴 又阿爆泰 同大陸人做生意無咩分別
又話核爆都唔割 認罪又話人投共
黃圈最新財富密碼
黃圈是最大型既詐騙集團
黃衛兵手法仲癲過當年既紅衛兵
但友利坊真心貴又唔好食
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%BB%BA%E5%88%B6%E6%B4%BE%E5%88%97%E8%A1%A8#%E7%94%B1%E6%B0%91%E4%B8%BB%E6%B4%BE%E8%BD%89%E6%8A%95%E8%87%B3%E5%BB%BA%E5%88%B6%E6%B4%BE%E7%9A%84%E6%94%BF%E6%B2%BB%E4%BA%BA%E7%89%A9

林景楠,阿布泰國生活百貨創辦人,曾參與2020年香港立法會選舉民主派初選。2022年8月在Facebook表達對中華人民共和國主席習近平講話的見解時表示「必須全面貫徹『一國兩制』方針,必須落實『愛國者治港』,避免接觸港獨思想」等。

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%9E%97%E6%99%AF%E6%A5%A0#%E6%B6%89%E9%81%95%E3%80%8A%E6%B8%AF%E5%8D%80%E5%9C%8B%E5%AE%89%E6%B3%95%E3%80%8B%E8%A2%AB%E6%8D%95

被捕後,林景楠的政治立場漸向建制派靠攏,在2022年8月表達對中華人民共和國主席習近平講話的見解時表示「必須全面貫徹『一國兩制』方針,必須落實『愛國者治港』,避免接觸港獨思想」等,其後在翌年1月1日在Facebook上傳與財政司司長陳茂波的合照,形容香港有「完善的法律法規」,並指要「說好香港故事」[15]。
大難臨頭各自飛啦 拉左入去又要人做烈士 你唔死去做 冷氣軍師
唔係嘅
啲湯還好

淨係食過漢堡包,
味同m記冇咩分別
咪係
成班友係網上吹水就叻,監就人地坐
果班走去外國嘅政棍 有傻仔黃豬捐錢,就懶清高
黃人至愛呃錢
睇下佢地某啲人唔單止故意封鳩我
仲好似我咩都唔識咁樣
雖然係真咩都唔識
但點都識野多過班傻閪幾十倍
成班藍絲逼害黃店收足人民幣係鬼黎
聽日去爆買支持返黃店阿布泰先
當年日日話人唔幫襯阿布泰就係藍屍嗰班黃屍左膠出來講兩句
一雞死一雞鳴
其實阿布泰唔係講左幾年
個老細根本係極藍咩

個時仲好似有員工上黎爆料
係佢自己搵海關朋友拉自己,就係知道被迫害嘅話
會大把人去撐,報復性消費

只不過個時無人信之餘,仲俾人屌返轉頭
之前佢肯聽意見喎
冇咗on9夜晚得二人餐
多咗下午茶
不如改名爆買饅頭
人血饅頭食極都仲有
林景楠叫大家留意佢啲證供先,即係叫大家睇佢點仆街先
區諾軒上月先講希望大家早日放學,轉過頭恨恨插返你一刀

真未見過參政嘅人可以參得咁撚戇鳩
做仆街都要攞光環
友利都唔好得去邊
仲有成班睇宣傳鱔稿睇上腦走去食
究竟咩人先會講”黃人”
Blocked
說好投降故事
手打漢堡泥講M記都要3,40蚊
阿澤都割

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞