Bitcoin / Crypto 集中討論區 (477) Monday

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
一般都會升穿多少少
唔過26000都係睇跌
叫佢出黎講解下囉,想知佢有咩見解,或者條數點計
熊軍好自為之
我唔係睇企唔企穩, 而係feel佢個momentum
之前磨23-24嗰段真係見頂feel, 依家依段完全係力的表現, 充滿生機
個人估計首先上32000 → 大range上下磨 → 2024配合QE&半減狂牛
真係插到5000既時候就會等1000架喇
到1000又話100,咁永遠都唔使買
到真係滿足到佢終極一跌既定義果陣,個環境就會令佢唔敢買啦
終極一跌都要有因由,如果個原因係咩量子電腦破解到加密技術,又或者美帝痴左線全面禁crypto,咁樣樣既終極一跌,仲會唔會入
聽講佢哋都搞緊blockchain
所以咪想佢出黎解釋下,咩加息果d,而家都明朗晒知幾多里息係頂,知大概維持幾耐,終極一跌又出現左咁多次,所以想問佢仲想點
佢哋:市場過分樂觀、當fed冇度、當sec冇度
無意思,隨時係做緊假膠
就算插到5000佢都會話終極一跌仲未到
咁又係,討論區都係唔好咁認真,分分鐘佢可能full loaded 但唱淡
你個feel係base on 咩實質嘅野去feel 個人感覺
唔計電訊商有齊你個人資料同public/private key (用multisig/ MPC或者可以解決) 其實個idea幾好,seed phrase真係唔適合大部份人用
可以觀察下有咩係正常嘅巴打,有咩係假膠
都2023仲講加息 通脹
美國焦點已經係soft hard landing甚至no landing
正常
好多人21年打飛機唔會加息,無通漲/通漲可控
到加個陣又話每次只會加0.25 Fed唔敢唔會加好多
唔知個twitter post係咪鳩吹啦 得咁少人follow 個tweet感覺好似shilling咁
但重點係佢話喺香港推行 其他國家都算 香港實名制等於話你個wallet address比政府知

我都同意係幾方便既 但到時sim卡同電話就同銀行卡一樣咁重要 感覺好危險
同埋就算係hard wallet一類都係要seed phrase做backup 萬一唔見左都開得返

因為冇銀行同你做身份認證 無論用咩載體 為左防止唔見 都係要用啲reproducible既野黎backup 即係seed phrase
熊市不推文沉到搵唔到
都係
好似有小牛市啦
其實係,long咗10粒大餅
你轉牛反而令人不安
佢時不時入黎打J喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞