點解donki d壽司永遠都咁撚噁心有血絲 仲要咁撚貴

247 回覆
302 Like 109 Dislike
2023-02-05 15:08:50
donki賣好多野得港版,港版又貴過出面
我知香港藥劑條例 唔比賣日版
但donki價錢真係買唔落手
2023-02-05 15:11:57
香港特色,做起左質素會愈來愈差
之後收皮,然後第二間又出現
最後無限重複
2023-02-05 15:27:11
下邊果張真係笑咗
2023-02-05 16:31:10
過度擴充 睇下幾時撤出香港
2023-02-05 16:33:17
而家開返關
直接去日本買啦
2023-02-05 16:35:47
無人買 去貨慢咪唔新鮮
2023-02-05 16:38:07
食正早兩年肺炎封關條水
再加社運紅利 d人當左日本野係黃店
2023-02-05 16:38:39
大家估下幾時撤出香港
2023-02-05 16:39:01
donki女女係多高質
2023-02-05 16:39:51
而家仲擴張緊
2023-02-05 16:42:22
扮到上菜係因為太多人崇日盲捧
一隻手掌拍唔響
好似大陸野喜茶黎香港都好難扮到上菜
2023-02-05 16:43:46
所以去多啲
2023-02-05 16:47:54
日本寧願平d 都唔浪費食物
香港人就咁
2023-02-05 16:59:44
一開波開張行過幾次
幾萬人行過摸過
色水又唔新鮮…
仲要都唔係平
默默行番去citysuper同sogo買算
2023-02-05 17:09:29
呢間野到依家都係日本人楂旗
所謂香港人manager 其實都係基層,無咩可以做到
管唔到班日本人決策
Merchandising 班日本人的確係唔識做生意
2023-02-05 17:10:34
うたれ
内出血の事で、【シミ】とも言います。
上の三種は冷凍輸送技術等の進化により、最近減少していますが、問題はこの「うたれ」です。先に紹介したマグロ漁船での漁獲時に発生します。マグロ漁師のスキルの低さが原因です。漁法、シメ、放血、格納、冷凍、この過程が悪いと発生すると考えられます。外国マグロ漁船が大きな割合を占めつつある現在、冷凍マグロの値の安い物はだいたいこれがあります。
※巻き網漁において特にこれが多く、ひどい場合は「身割れ」となり、軽くても衝突等の内出血から「血栓」が起き、この血栓が「シミ」や「血線」の要因になります
我々職人は普通これを不良品として業者に返品してしまいますけども、この在庫を抱えた業者がどうするかといえば、大量にマグロを使う大衆向けの大型チェーン店に卸します。「抱き併せ」や「おっつけ」ですな。返品してこない可能性が高いんですよ。色々な事情がありますから。困るのはその店の職人ですな。無理に出したらお客に怒られる可能性が高いし、使えないからロスにもなります。加熱調理しかありませんが、そんなのを出してない回転寿司とかは、本当に困る事でしょう。

簡單來講,捕獲時造成內傷,放血放得唔好,冷凍方法有問題,導致條魚有血栓
2023-02-05 17:15:20
好似個啲日本無人買嘅番薯,運嚟香港就大把人買
2023-02-05 17:20:39
無計,香港人係食政治唔係食味道,自己覺得係藍就幾好食都要呃自己係屎,自己覺得係黃就屎都要呃自己好食
2023-02-05 17:23:11
多港豬 貴唔喺第一日事
2023-02-05 18:00:33
後者咁垃圾就唔好攞出黎講啦
2023-02-05 18:10:29
貼多個label 寫係熟成 即刻貴多100啦
2023-02-05 18:35:59
好補架

SSR 級
2023-02-05 19:12:07
cls,食完入廠
2023-02-05 19:23:13
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞