[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (127)

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
買左未
正式入手啦
終於開估
恭喜
- Tissot PRX (明抄Royal Oak)
- IWC ingenieur(Another Genta sport watch)
- Rolex Oysterquartz / Oysterquartz 殼嘅Datejust (就係一隻用Rolex 狗牙圈嘅Royal Oak, 帶+殼好似,鋼水唔比同期Royal Oak 差)

闊啲睇我覺得 Bulgari Octo Finissimo 都盡得Genta 設計嘅神韻

另外Gerald Genta/ Genta Charles嘅錶有唔少都係Genta 自己落筆設計? Compare to Royal Oak 唔算貴嘅
ingenieur舊設計
新設計就真係
walk in買到
大癲
極垃圾,屈一下即刻龜裂哂
色又老,搞唔掂
不過好彩去delugs嗰類買條都好平
骨黎
Dress watch 邊有人要
曾幾何時有諗過買隻巴黎窩釘 3919 5119
個lacquer 面有啲平淡

6119 轉金屬字釘、dauphine 針,同個噴沙面有啲contrast
有睇頭好多

仲有個舊款pin buckle
Same, 好彩冇買5119
地獄芯,個小秒針縮到勁上
係囉
個Small second 應該放落啲、整大啲

leaf hands 幼,啲羅馬字又好無presence
結果最顯眼嘅係Patek Phillippe 個幾隻死人字

真係一個閪面
呢幾日落去排左 佢話白面已經要排1年藍面仲耐
星際大把,本來係用嚟抹相機/鏡頭嘅,但係發覺抹錶就算polish面都唔會有細花痕,不過前提當然都係要用吹氣泵吹下隻錶先抹…..我嗰隻戴咗一年半左右,又唔覺得特別容易花喎….不過我任何錶都係錫住用….
二代overseas反而唔錯,除左依舊有馬耳他鋼帶,size又易啲carry,對自家機芯無強烈情意結可以諗諗
衰咩咁多負皮
講真 6119係值呢個價 由外表到機芯都屌打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞