HKIE 會歌「傲程」,聽完想入行做工程了…

348 回覆
583 Like 27 Dislike
https://youtu.be/YGTHqZEj22s

香港做工程班友覺得自己好有型?
真正嘅你唔覺得尷尬,尷尬嘅就係人哋
香港工程專做啲無建設性嘅野
真心柒,無啦啦唱歌,首歌又夾硬黎

笑撚死
屌你老母工程界咁多鳩屎問題唔去處理
做鳩埋哂啲無鳩謂野浪費時間金錢
仲要做到咁撚柒既樣
頂左1分鐘
有乜咁尷尬?
讀完可以學以致用,會專重知識
好過啲人成日話自己讀乞食科,唔專重學習.

成日話工程有問題,有邊個專業/有邊行係無問題? 有問題都仲可以有辨法
做ibank 金融高尚未? 大部分基金都跌啦 有人可以令佢升咩, 市升個時垃圾都升。
操控個市升同跌 工程或者醫療係咁呀?

球迷都唱會歌,輸一、兩場波即刻尷尬?
trust me!im an engineer!
所以你係咪應該返小學學下個尊字點寫?
HKIE有制度衰過冇制度就全香港都知
識人就唔識字都拎到牌
唔識人就行完Scheme都未必有牌
呢段野二十年前聽都覺得尷尬
點解稥港呢啲「專業團體」總係鍾意做埋呢啲柒嘢
https://www.youtube.com/watch?v=eZ6TxylKJVM
https://www.youtube.com/watch?v=7PvSmwQioMk
嘩你講到個個行完scheme就應該要有牌
係咪向大灣區專才做宣傳
都幾肯定係圍爐幫班老嘢打飛機然後開始自信心爆棚嘅結果黎
HKIE 正視左職安健同工程質素參差問題先啦我屌你老母
有乜咁尷尬?
讀完可以學以致用,會專重知識
好過啲人成日話自己讀乞食科,唔專重學習.

成日話工程有問題,有邊個專業/有邊行係無問題? 有問題都仲可以有辨法
做ibank 金融高尚未? 大部分基金都跌啦 有人可以令佢升咩, 市升個時垃圾都升。
操控個市升同跌 工程或者醫療係咁呀?

球迷都唱會歌,輸一、兩場波即刻尷尬?
所以你係咪應該返小學學下個尊字點寫?
HKIE有制度衰過冇制度就全香港都知
識人就唔識字都拎到牌
唔識人就行完Scheme都未必有牌

點解要返去小學?而家有你提醒我咪知囉
我會記得有人提我
你寫錯字都要返去小學學過?

行scheme charter 唔到唔識去其他 institutions?
Master 讀唔到呀?

(閒日輕鬆post 下互笑無乜野,但係平時日常生活做野遇到依隻回覆真係百思不得其解。都做唔到, 點達到笑人嘅效果呢,最後俾人笑返轉頭)
整色整水唔緊要 都慣

但係自己試咗兩句

好難唱

咪撚叫我唱
試邊兩句 HKIE 發亮發光?
做得好自然有人認同,洗乜作首歌自吹自擂
岩岩成首唱咗一次

甩晒beat又走晒音

啲歌詞好翹口
呢個已經正常好多喇

有冇巴打可以加多行
屌你老母唱歌打飛機想人入行都諗得出
仲on9過張memes

屌你班HKIE死老野個腦係咪真係裝屎架[/red][/b][/size=6]
會長你留番啲錢做skin treatment 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞