[搖滾準備!車路士球迷討論區

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
廢囉on9
yeah!有1分!
鏝可以喺18/19賽季用David Silva Bernardo都可以有幾乎聯賽最好嘅防守紀錄,今季阿用Xhaka Odegaard 防守都係聯賽差唔多最好。仲有個極端嘅例子係今季嘅鈀用影帝 Pedri Gavi 三個無人會聯想到防守嘅中場,但係鈀嘅防守係最西甲最好。所以好嘅迫搶戰術,加上技術好可以減loose ball出現嘅中場其實個效果同有搶波好勁嘅中場係差唔多的。而進攻方面,技術好嘅中場自然可以給予球隊更多嘅貢獻,所以點解我覺得ball winning midfielder is overrated
所以個賣點得鬥志 勤力嘅中場真係得啖笑
through and through
英國人反猛加傻未?
Legend comes and goes
如果冇賣佐,兩個同場推enzo前少少,條中場實好好控
https://twitter.com/pulisicate/status/1621615899353423872?s=46&t=marUg0Gf2Xf42tsZ0OOWhg
可憐我家Enzo寶寶
睇highlight 啦老友
Yt 有了

拎入球數秤一中場能力意義唔大
暫時未覺得佢嘅技能點係車狗需要
反山?

拎入球數秤一個中場嘅能力意義唔大
暫時未覺得佢嘅技能點係車狗需要
第一次同意你條撚屌。
不要說了,老鐵
咪玩
用阿狗做例子
今季中場最核心既人物就係party
所以點解party 傳出有機會長抖
阿狗即刻想重心買caicedo

另外疤狗一出歐聯比賽就食晒屎
打最高水平比賽無ball winning midfielder 同中門大開無分別
Caicedo用波程度超越左ball winning midfielder 啦 牠through ball 86th percentile
Badshit 真係比到驚喜
穩陣到
黑鳩長坐bench 等收皮算啦
重話著26號
冇能力咪要賣勤力
軌死攬個二線教頭
安心做中遊啦
佢殺左好多高波,黑鳩成日輸高波,高下立見
佢曲線反映隊波迫搶戰術同(某部份)中場技術好撚垃圾
我今朝睇Live 呀,傻西
其實我意思係
強隊既體系點都要有個好強防守能力既中場球員𢭃住其他好技術既球員踢先work +防守穩
就你舉既例子
鏝有fernandinho / rodri
阿狗有party
呢d球員一傷/跌watt/離隊可以搞到隊波西冧
缺點好上腳,俾波慢
條友防守中場wow
呢個係我嘅願景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞