啟德十多個私樓居民召開聯合大會,商討後續行動

408 回覆
201 Like 26 Dislike
呢班就係沉默努力工作香港中產精英
特首成日話出去搶人材,
根本香港大把叻人

可必捨近圖遠呢???

請特首認真處理,被免逼上梁山
收曬錢的暴徒
起萬幾咁小 果度咁多空地 應該起夠30k up
呢班友攪事 國安做野未
支持習近平共同富裕指導思想,市區靚地低下階層亦可居住
新聞咪講左佢係啟德私樓其中一個業主囉
不過咁既政治環境 同超哥對著幹都係冇好下場
仲要比例上唔係少 九龍區提供1.7萬 有一萬個啟德
唔係2千3千 基本搞硬 而家仲要搞300億 肯定唔止5年

黎緊市場上缺乏大量地盤工人之內
我諗啟德會招募大量保安黎對抗公屋窮鬼
實行24小時屋苑外不停巡邏
過幾年先起好
理論上係2027
2027+5,2032

再加要清人同拆樓快極都要2033先變返地盤

跟住起到有商廈就真係2036
但到時如果無商用需求,睇嚟2046都唔會拆
預咗佢永續既啦 而家香港政府啲野 同大陸政府一樣 邊信得過朝令夕改 而家又同你北部都會 前海發展
蓮塘新口岸拿拿聲全面開放我揸車上神舟大地callG迷失下自我好過啦
呢班咪成日睇人唔起個班自己岩岩好上到車點知原來私樓係bullshit我幾百萬先有既野人地排幾年就搞掂管理費等於公屋租
東莞復興先好同我講大灣區雞遇
見疑即報
我準備開番條YouTube channel教人北上callG
惠州 湛江 深圳 廣州 已經整合好曬資源 方便各位師兄指教 教大家玩得開 食平啲
唔知新聞講個萬幾個負資產
入面佔左幾多個呢
個班業主如果係自住做乜要咁緊張個樓價
習近平都話都話房住不炒
個問題係點解你做唔到
就係依班黑暴搞亂香港
國安呢
楊永杰先生作為18歲先移民到香港嘅大陸新移民,雖然而家貴為親中派嘅議員,但也經歷過初到港時住公屋嘅艱難生活。
相信楊先生一定會為眾多新移民貧苦大眾,喺啟德以及香港各區覓地興建更多公營房屋,造福基層
唔明你唔明啲乜嘢
發起中產唔交稅運動囉
如果有,我都想參加
呢個政府洗腳唔抹腳,只係識攞錢做埋d垃圾野
全部mark低身份證,查吓有無逃稅啦
班私樓業主都麻閪煩
老豆老母力量

(sor 認真咗)
中央早就定性咗示威深層原因係高樓價,所以一定往死裡打。你睇大陸樓市就知。國家安全即係黨領導嘅安全,一定重要過樓價。
如果呢班柒頭咁都得,搞得成集會
我都要求電子煙、CBD合法
要求重新諮詢 徹回禁止

傳統煙就要禁

三萬隻幾時攻入去扑業主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞