自己一個移民加拿大,其實都幾寂寞

1001 回覆
370 Like 46 Dislike
原來都比我想像中多巴絲住van,但永遠溫哥華d post都推唔起

有冇人想練下英文,黎左4個幾月,但對自己英文仲未好有自信,想上下d免費英文堂但未pr又唔報得

黎左之後,一個local朋友都識唔到,剩係識左d朋友既朋友,想再識多d人但唔想番教會

成日睇到香港d frd聚會,就會覺得自己join唔到好難過

成日同自己講要努力適應,但事實係當自己想努力d融入呢度又無從入手咁樣

有join過d香港人圍爐meeting,坐埋全部都媽媽uncle級,行stream A過黎,我一個廿幾歲後生仔係唔會同佢地keep到contact

冇咩事都係早d訓,聽日又番工
快啲搬走就算咪同呢啲人嘥時間勞氣
老閪會否太搏命 床邊咬住碌鳩 月夜半屌閪先至夠情調
成張大床壓兩壓 老喺博佢床上搖
你話嚟多Q 我鳩未軟
你話仍然係要 老閪拎轉你個屎忽屌
你係咪住士嘉堡?
養貓/狗
pls consider yourself playing a rpg game. ditch your old value and personality and family and friend. try to make a living and new friends.

I did the same when I was 20 during a frozen winter. when i think back, not bad at all. loniness is your friend.
no worry, it's only getting worse
有得移民咪好,我難民嚟㗎咋

我反而生活好少同香港人接觸…
一q屌到你屎都標
老閪會否太博命
黐撚線,連唔開心都要分有無資格,每個人本身都有自己面對緊嘅嘢,係你呢啲仆街食飽飯無屎屙就踩多人兩腳

少幾個鐘陽光根本連啲鬼都有winter depression,唔可以話全部,但係當地人都有咁嘅問題,咁佢哋係咪又無資格?
床邊咬住碌鳩 又月夜半屌閪先至夠情調調調調~~~~~
#5 #6 笑燃死
求其搵啲交友FB/TG GRP咪識到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞