安裝日本吊扇燈問題

69 回覆
2 Like 16 Dislike
冇計
班日本人話事
佢地仲要要求佢地同你裝
唔係既話唔賣比你
樓主搵個隻220v差唔多樣重好啦
唔好諗鴨記$20個轉插就搞得掂
轉動/發熱電器用既外置變壓器又大又重又貴
一係就裝修時加多個110v牛落總制
不過相信應該都唔平
Doshisha circulight 風扇先11w 燈開到盡先47w
加埋都唔過60w
而家目標諗住Amazon jp 買再運過黎
攝隻妹妹嘅爸爸牛入去試吓
希望唔會燒左間屋
攝隻火牛
唔會夠位攝牛

唔係燒屋,係血滴子

因為扣住燈嘅釘長期熱脹冷縮
想睇下實物有無介紹邊間?
西貢有一個實物
咁遠
我見寫行貨,香港有正式代理維修?
如果真係壞左燈要成個換?

你間屋幾大?3個都係用swing?

我幾有興趣呢隻
我< 300尺,廳2個燈位房1個燈位
諗緊廳裝一個房裝一個
要正式代理同你裝
壞左點樣你問佢好啲

應該都係要swing model好好多架啦?
你覺得房會唔會唔swing都得?平啲

等我搵日去睇下實物先, thanks
swing啦 唔swing點得
頭先試過下,啲風都幾柔和,房應該都夠,但廳可能唔夠,你覺得風力點?

btw,你3盞可以用同一個遙控定一定要分個一個控一個?
可以一個但分開

但其實我玩smart home
勾哂啲IR signal出黎叫Siri開

師兄有生活態度
係套餐咁搵人裝定點?
DIY
https://circulight.com/ceiling-swing/#comparisonSection

想要2023版聲稱慳電21%,最緊要風力多16%,不過無木色
inbox香港代理問會唔會入無回廿
日本不嬲唔比新野你 死心啦
啲大金象印代理貨 坐低6年前舊model
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞