8人女子組合 COLLAR討論區 (601) So Ching生日快樂!祝你心想事成!

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
師兄生日快樂
希望妳可以開開心心,願望早日成真
清生日快樂
一切都會變得越嚟越好
soching生日快樂
清生日快樂!
希望你嘅生日願望可以早日實現
師兄生日快樂
祝牙mo快d康復
你都要加油撐住
師兄生日快樂
你不是一個人
我們都在
soching生快
既然不走不如勇往直前
好好利用The Bright Side衝向理想
師兄生日快樂
Ching Happy birthday
All the best to you and mo
Sob仔生日快樂!! 相信奇蹟會發生係不期而遇之下 記住食多啲野著多件衫!!!照顧好自己開心做個快樂人
soching 生快
牙0個髮型勁後生

師兄生日快樂
撐你呀

CLS

頭先NA.CX壞左
(張婉婷正式回應風波)

張婉婷導演晚上接受《娛壹》訪問,回應加入專責小組詳情。張婉婷斬釘截鐵謂:「唱好故事呢啲嘢我唔會做,啲『故事』唔會因為你唱就會好,而係應該真誠去講,令人相信你,咁先會尊重你,呢個係我一向嘅原則。」《給19歲的我》由英華時任校長 #石玉如 女士建議開拍,校方出資,張說:「就算係校長畀錢我拍,我都唔會隱惡揚善,唔會唱好。我一向唔係咁嘅人。」

張婉婷是 #香港電影導演會 會長,亦是 #電影發展局 副主席(主席為文化體育及旅遊局常任秘書長黃智祖)。她稱今次是黃偉綸邀請她加入小組,對方稱小組工作是推廣香港「新優勢」,「冇人同我講要『唱好香港』、『說好香港』。黃偉綸話,『睇吓香港有咩新優勢介紹畀人,你都要入,如果唔係冇人推介香港電影㗎喇。』」

「我初初都唔諗住入去,佢(黃偉綸)話你同業界傾吓啦。我同業界傾點做好,佢哋就話你要入去,代表業界,睇吓政府可唔可以出錢幫電影畀,做一啲『新優勢』出嚟。」

【推動香港電影至國際市場:人唔可以自我審查】
張婉婷表示,出任小組成員是代表業界發聲,屬義務性質,並無酬勞,至今尚未開會,亦不清楚小組成員有誰,「完全唔知邊個打邊個」。至於其眼中電影業的「新優勢」,張婉婷稱:「舊年好多香港電影上映,行業復蘇,新題材、新導演湧現,亦有相當好嘅票房,香港電影慢慢都有番呢個優勢。既然有咁多現成作品,我覺得唔好錯過呢個時機去push。」

她以韓國為例,稱政府為推廣韓國電影不遺餘力,港府過去亦曾於海外舉辦影展,「去年好多新導演作品上畫,仲有幾千萬票房,好似浪潮咁樣,觀眾又認可,票房口碑都好好,可以推去國際,慢慢推下推下,令香港電影有國際市場,呢個係我初步構想。」會否擔心有些電影不合小組「官方要求」?張婉婷反問:「點解唔得?香港政府有咩理由唔幫?舊年啲戲都上晒畫,只係講去年已經夠做一個影展。人唔可以自我審查,唔好內心自設紅線。」

【網民籲杯葛 張婉婷:邊啲係真邊啲係假,啲人就會知】

問及有網民呼籲杯葛《給19歲的我》,張婉婷表示甚少上網,「我好純粹,業界叫我幫我電影界,我就幫。」至於杯葛,她說:「我以為自己與世無爭,最多話我套戲唔好睇。戲中我係如實地將我要講嘅嘢講出嚟。」

張最後說:「有啲嘢唔做,你點知唔得?呢個世界,做吓做吓就得,你有咁信念、努力同堅持,或者會有一絲希望。故事唔係用嚟唱,而係真誠去講,用誠懇心對待,邊啲係真邊啲係假,啲人就會知。」
Ching生日快樂
好欣賞你嘅堅強 想話俾你知你唔會係一個人 另外7個女同我哋都會陪你 你嘅願望一定會成真
雖然清應該無上,但都祝師兄生日快樂
生日願望快啲成真
IT部會轉達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞