張家朗首踏足國際時尚舞台即出事 網民狠批時裝災難

119 回覆
307 Like 2 Dislike

2020年東京奧運會男子花劍金牌得主張家朗最近成為了Dior品牌大使,日前他應該品牌之邀遠赴法國出席巴黎時裝周,這也是他首次踏足國際時尚圈欣賞國際時裝大騷。當日出席的嘉賓還有萬人迷碧咸(David Beckham)、碧咸的17歲細仔Cruz Beckham,荷里活男星Robert Pattinson(羅拔柏迪臣)、泰劇《黑幫少爺愛上我》男主角Mile,以及韓國男團BTS防彈少年團成員Jimin及J-hope等,場面星光熠熠。

張家朗穿上一套灰色西裝赴會,搖身一變成官仔骨骨的紳士look,一改他以往青春活力運動型的打扮。他還與碧咸合照,並於IG分享了靚相,寫道:「My very first fashion show!」

可是難得穿上西裝以全新形象示人的張家朗,卻被網民批評發生了時裝車禍。相中的張家朗穿出了5:5身比例的視覺效果,而且無論是西裝或西褲的剪裁設計亦令他有種衣不稱身的感覺。有網民就留言表示:「你咁型,但呢套衫比誰著都變災難」,亦有網民於連登開Post討論,直指張家朗代言的品牌給他穿這套西裝完全是個錯誤,狠批:「搞到佢人唔似人鬼唔似鬼咁」、「係咪玩佢?」、「真係時裝災難」、「點解咁似紙紮公仔?」、「成個感覺好土好娘」。
穿越裝
是但啦
一米九幾著乜都柒極有限
米九都著得柒 真係食得屎
193點解唔醒佢兩招
鬆到睡衣咁款
似番個中國人
其實有幾何 fashion show 嘅衣著係大眾會覺得好睇?
一向都係麒麟怪架啦
金家朗
樣柒
燒俾你
好撚癲
人地碧咸就著撚到好似KINGSMAN咁撚樣
佢就著撚到00年香港興起水桶褲果期咁撚樣
套衫都唔係佢自己揀
都係牌子比乜佢着乜
連登仔咁都有得屌,唔抵得人
係唔好睇就唔好睇架啦
係得d芝麻人先會只要掛住個名牌子明明柒到仆街都覺得好睇
如果係咁
真係好撚似迪迪尼電影D公式
搵個樣撚衰既黑人/黃人做女/男主角
之後叫觀眾唔撚好歧視黑人/黃人
別有用心咁撚樣
又唔係屌緊張家朗
有咩問題
省港旗兵岩岩落船
上半身都仲過得去,下半身想點?
$999一套? 套衫衭本身都係肉酸
咁多運動入面,佢都係睇中劍擊有頭盔先走去玩啦
不如key edc個樣上去睇下有冇分別
連燈仔又話生得高著衫就會好睇既
Bts兩個起碼矮佢半個頭都好睇過佢
不如搵教主同姜B去算啦唔好失禮香港人🙏🏻🙏🏻🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞