得罪講句,McCafe嘅咖啡屌打所有連鎖coffee shop

419 回覆
791 Like 79 Dislike
佢杯americano 真係好正買早餐加小小錢就嘆到 真係食完飲完成個人全日都好c伏
espresso落奶咁痴線?
甜品舖
明明係朱古力沙冰舖嚟
點解espresso落奶係痴線
點睇 % Arabica同 Fuel?
唔通espresso唔同地方唔同家義?
我知識中espresso無可能有奶 ......
有冇人飲過Starbucks reserve啲手沖啡
又係完全唔入流
仲要用紙杯裝住
乜野花香果香都冇
得陣紙杯味
笑死
你係咪撈亂左espresso 同americano
唔用espresso 加奶咁堆奶啡點變出黎
而家大部分都唔會幫襯但同意
以前成日買餐加錢轉mccafe咖啡
Starbucks最唔撚抵亦唔好飲
Pacific好Starbucks少少
Pret A Manger啲咖啡直頭係垃圾嚟
Americano default 用house blend
coffee of the day就一期期唔同豆,有時會撞到好野
Pret果杯係一杯啡色嘅水
Pret a存在意義完全係零 啲鋪又細又冇位坐啡又難飲
第一次飲我好驚訝
即溶都好飲過佢
啲嘢其實都唔多好食
唔明佢點生存到
我會直接飲espresso ..... 落乜鬼奶
sor, i mean 佢部機
沖出黎杯野係溫水
咖啡主要都係睇用咩豆
然後到工具,手藝影響最細
所以真係睇間文青cafe有冇良心
有時啲鬼地方冇野好食
就係要靠呢啲連鎖鋪先買到呢啲健康些少嘅野食
如果叫我飲pret啡、罐裝雀啡、茶記即溶啡
我應該會揀飲水
做過2年 你問我答
唔洗mccafe淨係普通即磨咖啡都屌打
佢D咖啡好酸好苦喎
朝早飲杯cappuccino暖吓胃不知好舒服
晨早流流剩咁飲espresso削胃呀
雖然未飲過
但都聽過人讚McCafe
飲過一杯文青coffee shop latte 收我$50
又細杯又唔好飲 我寧願飲McCafe
你都係番去飲三合一啦
係囉,你咪收貴啲囉,做乜cut咗人哋都有嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞